Istorijski uspjeh futsal reprezentacije BiH

  • 11.03.2021. 20:21

Dan poslije plasmana na šampionat starog kontineta iz futsal reprzentacije BiH poručuju da još nisu svjesni šta su uradili. Dva kola prije kraja kvalifikacija izvadili su vizu za Evropsko prvenstvo, na kojem će BH reprezentacija zaigrati po prvi put.

U Zenici su deklasirali Rumuniju 5:0, pa u posljednje dvije utakmice ulaze rasterećeno i sa prvog mjesta, sa maksimalnih 12 bodova. U svakoj utakmici smo ostavili srce na terenu i na kraju smo nagrađeni za naš trud, poručuje za ATV jedan od najzaslužnijih pojedinaca za ovaj uspjeh Srđan Ivanković.

"Nismo očekivali ovakav rasplet, da imamo maksimalan učinak u četiri utakmice. Imamo još dvije utakmice u kojima možemo da napravimo jedan vrhunski rezultat. Očekivali smo i potajno se nadali da ćemo vrebati drugu poziciju, koja će nas odvesti na Evropsko prvenstvo. Tu nam je glavni konkurent bila Rumunija. Međutim, pokazali smo u ove četiri utakmice da smo jedna velika porodica, ekipa i da smo zalsuženo tu gdje jesmo", kaže Ivanković.  

Tim sastavljen isključivo od igrača iz domaće lige, pokazao je da može da se nosi sa mnogo većim silama u ovom sportu, a sve to je, kaže Ivanković plod dobrog rada, zajedništva, ali i ulaganja u futsal u poslednje vrijeme. Evropsko prvenstvo igraće se od 19. januara do šetog februara naredne godine, a BiH će biti među 16 reprezentacija koje će se boriti za trofej. Iako je još rano govoriti o očekivanjima, Ivanković poručuje da su samim plasmanom na Euro sigurno uzdrmali evropsku futsal javnost.

"Možemo iznenaditi, kao što smo izenadili i sada. Sve će doći na svoje našim trudom i radom u našim klubovim. Možemo da iznenadimo, možda ni mi nismo svjesni koliki su naši dometi, ali imamo priliku da se dokažemo na velikoj sceni. Sa razlogom smo tu gdje jesmo. Istakao bih igru sa golamanom igračem u polju, gdje smo svima zadavali probleme. Mislim da time možemo da iznenadimo i na Evropskom prvenstvu. Možda ni mi nismo svjesni svojih dometa, ali nadam se da će sve da bude kako treba, i da možemo da ostvarimo još bolji rezultat nego što smo do sada uradili", dodaje Ivanković.  

U preostala dva meča kvalifikacija BiH će igrati protiv Sjeverne Makedonije i Srbije. Uprkos plamsanu na šampionat starog kontinenta, opuštanje neće biti, jer je kažu svaka pobjeda bitna, kako zbog samopouzdanja, tako i zbog rejtinga na kontinentalnoj futsal sceni.  

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.