Istočno Sarajevo: Održano prvenstvo BiH za mlađe kategorije u džudou

  • 17.10.2020. 19:54

Džudo klubovi Randori i Sparta, ugostili su u Istočnom Sarajevu najbolje mlade džudiste BiH. Svi pristigli takmičari prevashodno su zadovoljni što im se konačno ukazala prilika da odmjere snage na tatamiju. Dijele zajedničke ciljeve, a muče i istu muku.

Malo je teže raditi borbe sa svim protokolima. Nedostaje nam i publika. Sve u svemu zadovoljni smo našim rezultatina. Prošle godine sam na državnom prvenstvu bio treći, a ove izgubio u finalu republičkog", rekao je član Džudo kluba "Srpski soko" Nikola Kretija.    

Više od tri stotine džudista, nadmetalo se za šampionske titule u sedam težinskih kategorija u konkurenciji mlađih pionira, kadeta i mlađih seniora. Organizatori hvale sve one koji su pritekli u pomoć da se nimalo lak zadatak privede kraju.

"Svaka kategorija ima po sedam takmičara, neke su pune, neke nisu, ali s obzirom na trenutnu situaciju veoma sam zadovoljan. Baš zbog toga smo ovo takmičenje i organizovali u jednom danu. Malo je i naporno, ali zato hvala svima koji su nam pomogli da organizujemo  smotru", poručio trener Džudo kluba "Randori" Ljubiša Majdov. 

Na tatamiju su se dijelile medalje, a  van tatamija svi pristigli u Istočnom Sarajevu bili su itekako zadovoljni sto su konačno mogli da osjete pravi takmičarski naboj, koji im je, ne kriju, nedostajao svih ovih mjeseci.