Trka "Beograd-Banjaluka" 

Irac pobjednik prve etape

  • 18.04.2019. 17:46

Pobjednik prve etape 13. biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", jeste Irac Aron Gejt, član "Evopro rejsing" tima (EvoPro Racing), koji je najbrže prešao dionicu dugu 250 kilometara, od Beograda do Vlasenice.

Gejt je time postao i nosilac žute majice, koju mu je, kao predstavnik sponzora žute majice, uručio predsjednik Kompanije "Boksit" iz Milića Rajko Dukić. 

Drugo mjesto u ukupnom poretku zauzeo je Mađar Valter Atila (CCC Development Team), a treće Australijanac Bendžamin Hil (LGSCycling Team). 

Atila je osvojio i bijelu majicu, kao najbolji mladi vozač, vozač Florens Kauer crvenu majicu kao najbolji sprinter, a Johanes Šinagel plavu majicu, kao najbolji brdski vozač. 

Gejt je novinarima izjavio da je trka bila veoma zanimljiva od starta, a posebno nakon što su prešli na ove prostore. 

"Drago mi je što sam imao snage za pobjedu. Očekujem da bude teško i u naredna tri dana, ali radićemo kao ekipa i nadamo se da možemo da zadržimo žutu majicu sve do dolaska u Banjaluku", rekao je Gejt. 

Predsjednik Kompanije "Boksit" Rajko Dukić novinarima je rekao da je veoma značajno da se i u malim mjestima u Republici Srpskoj dešavaju veliki sportski događaji. 

"To je prilika da pokažemo da i mi mali možemo da napravimo velike stvari", rekao je Dukić. 

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je ova trka za Vlasenicu najvažniji sportski događaj u istoriji tog mjesta. 

"I meni je veliko zadovoljstvo što sam našao načina i hrabrosti da ugostimo sve ove ljude i preuzmemo ovu vrstu odgovornosti. Ja, kao čovjek sam impresionirani i ovo je poseban doživljaj za naše građane", rekao je Kraljević. 

Direktor trke "Banjaluka-Beograd" Vladimir Kuvalja rekao je da je 13. biciklistička trka označena prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga, s obzirom da je prošle godine uvrštena među 50 najboljih trka u svijetu, a kvalifikaciona je i za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

On je dodao da ove godine u trci učestvuje 176 takmičara iz 30 zemalja. 

"Organizacija ovakvog takmičenja je velika. Ljudi koji je organizuju već su uhodani. Jedino nam je bilo važno i svi smo gledali u nebo, da ne padne kiša. Vlasenica je domaćin prve etape i prva opština koja je domaćin i starta i cilja jedne etape", rekao je Kuvalja. 

Trka se nastavlja sutra startom druge etape, dugačke 170 kilometara, od Vlasenice do Brčkog, koji je najavljen za 11.40 časova. 

Dočeku biciklističkog karavana iz Beograda prisustvovao je veliki broj Vlaseničana, a tim povodom priređen je i prigodan program, u okviru kojeg je organizovana biciklistička trka mališana, te nastup kulturno-umjetničkih društava iz Vlasenice i Čajetine. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)