Serija A

Inter potvrdio da je pozajmio 242 miliona evra, mora da ih vrati u roku od tri godine

  • 21.05.2021. 07:54

Fudbalski klub Inter saopštio je da je ugovorio finansijsku operaciju vrijednu 242 miliona evra, i to je zapravo direktna pozajmica kojom je planirano da se saniraju gubici nastali usljed pandemije korona virusa.

Milanski klub, koji se ove sezone okitio titulom prvaka Italije sklopio je partnerstvo sa američkim investicionim fondom "Oaktree Capital Management L.P".

Ova kompanija će dati finansijsku injekciju Italijanima, s tim da će pomenuti novac Inter, po slovu ugovora, imati obavezu da vrati u naredne tri godine. Italijanski mediji su prenijeli da je američki fond uplatio i dodatnih 33 miliona i tako postao vlasnik 31 posto akcija kluba, međutim ta informacija je nešto kasnije demantovana sa obje strane.

U slučaju da Inter ne bude poštovao dogovorenu dinamiku povraćaja pozajmice, dvije strane su postigle sporazum da američki fond preuzme većinski dio akcija od sadašnjih vlasnika, kineske kompanije Suning.

Sa ovim finansijama, akcionari će nastaviti da održavaju Inter, sa ciljem prevazilaženja poteškoća izgubljenih tokom pandemije - navodi se u saopštenju Intera.

(Telegraf)

Тагови: