Serija A

Inter i Juventus slavili u odgođenim mečevime

  • 07.04.2021. 21:33

Dvije odgođene utakmice odigrane su danas u Seriji A, a dobili su ih lider na tabeli Inter protiv Sasuola, odnosno Juventus derbi protiv Napolija za Ligu šampiona, obje sa po 2:1.

Ovo je bio meč iz 28. kola.

Milanski Inter nije dozvolio iznenađenje na svojoj "Đuzepe Meaci" protiv vrlo dobrog Sasuola, iako su gosti dominirali, više šutirali i imali loptu u svojim nogama čak dvije trećine utakmice.

Romelu Lukaku je već u 10. minutu donio prednost "plavo-crnima", Lautaro Martines je prednost duplirao u 67. minutu, asistirao mu je upravo Lukaku, pa iako je Hamed Traore u 85. minutu, na asistenciju Filipa Đuričića, smanjio na 2:1, više od toga nije mogao i morao je da se pomiri sa porazom.

Iako do kraja sezone ima još devet kola, Inter je vrlo blizu titule, jer ima ogromnih 11 bodova više od Milana, a 12 od Juventusa.

Upravo je Juventus identičnim rezultatom savladao ekipu Napolija, u meču iz 3. kola i ponovo se vratio na mjesto koje vodi u Ligu šampiona, pobjegavši baš Napolitancima ova tri boda.

Vrlo dobar fudbal viđen je u duelu odličnih ekipa, ali samo jedan gol u prvih 45 minuta i to Kristijana Ronalda, poslije lijepog dodavanja Federika Kjeze.

Nastavak je donio više uzbuđenja - prije drugog gola "Stare dame" iz Torina, Napoli je imao dvije prilike preko Lorenca Insinjea i Fabijana Ruisa, ali je oba puta sačuvao svoju mrežu netaknutom Đanluiđi Bufon.

Za drugi pogodak se pobrinuo Paulo Dibala, na asistenciju Rodriga Bentankura u 73. minutu.

Napoli je do gola došao tek u 90. minutu sa bijele tačke, kada je precizan bio Insinje, nakon prekršaja Đorđa Kjelinija nad Mauriciom Marijanijem.

Vremena više nije bilo da južnjaci dođu do boda, Juve je sačuvao veoma vrijednu pobjedu u trci za Ligu šampiona, izbivši na treće mjesto tabele.

Inter je prvi na tabeli sa 71 bodom, Milan ima 60, Juventus 59, Atalanta 58, Napoli 56, Lacio 52, Roma 51, Verona 41, Sasuolo 40, Sampdorija 36, Bolonja 34, Udineze 33, Đenova 32, Fiorentina i Benevento 30, Specija 29, Torino 24, Kaljari 22, Parma 20 i Krotone 15 bodova.

Тагови: