Poraz u Milanu

Inter gubi ulogu favorita, Juventus se vratio na tron

07:42, 07.10.2019.
Izvor: ATV
Nakon istorijskog starta jednog od milanskih velikana, uslijedio je najveći poraz za Inter i to od rivala za titulu Juventusa.

Inter je prvi put u istoriji zabilježio šest pobjeda u prvih šest mečeva, što je izmijenjenu ekipu Antonija Kontea visoko kotiralo na mjesto mogućeg osvajača lige.

Uspavani div iz Torina ipak je pomrsio snove Interu i dao im do znanja da se za osvajanje titule i dalje oni pitaju.

U obračunu favorita za osvajanje italijanske Serije A, Juventus je odnio pobjedu rezultatom 1:2. Prvi je mrežu zatresao Paolo Dibala koji ne uživa veliko povjerenje Mauricija Sarija. Čovjek na kojeg se nikada ne može računati, zatresao je mrežu Intera u 4. minutu meča.

Nespretna igra u šesnaestercu Juventusa natjerala je glavnog arbitra meča da pokaže na bijelu tačku sa koje je bio precizan Martinez za poravnanje u meču.

U drugom poluvremenu, još jedan uspavani div torinskog velikana, Gonzalo Iguain, pokazao je da još uvijek nije za staro gvožđe i doveo Staru damu u prednos od 2:1.

Time se zakomplikovalo stanje na tabeli, Juventus je izbio na prvo mjesto sa 19 bodova, a iza njih je odmah Inter sa 18 bodova.

Izgleda da ćemo nakon dugo godina gledati jednu od najuzbudljivijih liga.