Generalni menadžer Igokee

Igor Dodik predsjednik ABA lige

  • 20.07.2018. 18:07

Predsjedavanje regionalnom košarkaškom ABA ligom preuzeo je prvi čovjek Igokee Igor Dodik.

Na sjednici Skupštine ABA lige u Beogradu koja je trajala sedam časova, Dodik je jednoglasno izabran od predstavnika klubova. Ovo je velika stvar za Igokeu koja pokazuje napredak na svim nivoima, od menadžmenta pa do igara na parketu.

"Košarkaški klub Igokea je došao na mjesto predsjedavajućeg ABA lige. U ovom slučaju to sam ja. Za mene je to čast, jer nakon velikih imena mogu da nastavim veliki rad koji smo započeli, jer sam prethodne tri godine bio u menadžmentu. Nadam se da ćemo nastaviti sa mnogo uspjeha", rekao je Dodik.

Imenovanje Dodika na mjesto prvog čovjeka jedne od najjačih evropskih liga je velika stvar za košarku Republike Srpske. Ovo je odlična prilika da se ostali klubovi, prije svega, organizaciono izdignu na viši nivo i tako naprave iskorak u svom funckionisanju.

"Inicijator svih prijedloga je predsjednik lige. Čast je da Igokea iz Republike Srpske presjedava najjačom ligom u regionu i prvih pet u Evropi. Mnogo toga možemo da prezentujemo i predložimo. Na naš prijedlog može da se raspravlja i odlučuje. Za bilo koje unaprijeđenje klubovi mogu da mi se obrate i spreman sam da o tome pričamo", dodao je Dodik.

Format ABA lige ostaje isti, sa 12 klubova. Posljednjeplasirani na tabeli ispada u Drugu ABA ligu i zamijeniće ga šampion drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja. 

Prethodne sezone napravljeni su pomaci sa tri nova takmičenja, pa će poslije juniorskog F4, Superkup ABA lige ove godine biti organizovan u Laktašima od 20. – 23. septembra. 

ABA lige počinje 29. septembra, a Igokea na startu dočekuje Mega Bemaks. Novi igrač Aleksandrovačana je Sava Lešić.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник