Prvi čovjek regionalnog takmičenja

Igor Dodik: Dali smo prednost plej of sistemu u ABA ligi

  • 23.07.2018. 19:56

U oba razreda ABA lige, naredne sezone igraće se plej of sistem nakon ligaškog dijela sezone. Prvi čovjek regionalnog takmičenja, Igor Dodik, gostujući u sportskom dijelu magazina "5 do 7" Alternativne televzije, otkrio je da su čelnici klubova na nedavnoj skupštini razmatrali prijedlog da se ponovo uvede završni turnir najbolje četiri ekipe, ali da se od toga, ipak odustalo. Novina je i da će igrači tokom finalne serije imati dan više za odmor nakon odigrane utakmice.

"Igrači su se žalili. Organizacija je teško podnosila da se igra dan za danom.  Bilo je jako naporno. Sada se dalo više vremena. Pokušali smo da primjenimo koncept Evrolige, gdje se igra dva dana, pa onda imamo sedam dana odmora", kaže Igor Dodik, predsjednik ABA lige i generalni menadžer KK Igokea. 

Svojevrsna uvertira za novu abaligašku sezonu odigraće se u Laktašima. Košakaški klub Igokea domaćin je Super kupa ABA lige od 19. do 23. septembra. “Biće to veliki praznik košarke”, poručuje prvi čovjek reaginalnog takmičenja.

Dodik očekuje da Igokea u nadolazećoj sezoni potvrdi reputaciju stabilnog abaligaša te da, ukoliko se ukaže prilika, “napadne” gornji dio tabele. Posebno ga, kaže, raduje što će u prvom timu ove takmičarske godine biti nekolicina mladih igača, koji su stasali u omladinskom pogonu kluba.

"Stvarno treba da im se da na vremenu. Zato smo, između ostalog, doveli Nenada Trajkovića koji je sjajan trener za indivudualni i timski rad. Ono što smo mi prepoznali je da naši juniori trebaju da prođu još jednu stepenicu i da rade sa stručanjkom koji je radio na svim košarkaškim meridijanama", kaže Dodik.

Košarkaši Igokee, pripreme za novu abaligašku sezonu počinju 6. avgusta.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок