Dragan Bajić i Darko Talić za ATV

Igokea zasluženo u plej-ofu, igrali smo odličnu košarku

  • 21.04.2021. 11:30

Jutro nakon plasmana u plej-of ABA lige trener Igokee Dragan Bajić i plejmejker Darko Talić poručili su za ATV da su potpuno zasluženo zauzeli poziciju među četiri najbolje ekipe regionalnog takmičenja. 

Pobjedom Cibone protiv Cedevita-Olimpije sinoć, postalo je jasno da su se Aleksandrovčani pridružili Zvezdi i Budućnosti u doigravanju, pa utakmica posljednjeg kola protiv Mornara na kraju ipak neće odlučivati o sudbini Igosa.

"Gledajući cijelu sezonu, mislim da smo potpuno zasluženo izborili plasman u plej-of. Igrali smo konstantno tokom cijele sezone. Uzimajući u obzir sve probleme koje smo imali i zgusnut raspored na dva fronta, napravili smo zaista veliki posao. Moji saradnici i ja znamo najbolje kroz šta smo sve prošli. Kroz pripremni period vidjeli smo da imamo sjajne momke u timu, vjerovali smo u njih tokom cijele sezone, a nekoliko puta sam naglasio da se sa njima ne plašim nijednog protivnika. Pokušaćemo da maksimalno spremni dočekamo i utakmicu protiv Mornara, nadam se da će nam se u sastav vratiti Karmajkl i Atić koji nam zaista mnogo znače. Ko god da nam bude protivnik u polufinalu nećemo se plašiti, pružićemo dobar otpor, a ukoliko nam se ukaže prilika za dobrim rezultatom nadam se da ćemo je znati iskoristiti", rekao je Bajić. 

Darko Talić ne krije da su on i njegovi saigrači sinoć sa velikom pažnjom posmatrali razvoj situacije u utakmici Cibone i Cedevita-Olimpije.  

"Naravno da smo pratili. Ovo je veliki uspjeh za nas. Nadali smo se potajno plej-ofu tokom ove sezone. Ponosan sam na saigrače i cijeli stručni štab. Kako je sezona odmicala sve više smo postali svjesni naših mogućnosti. Dokazali smo sebi da možemo da se nosimo sa svim protivnicima. Malo ko je vjerovao u nas, ali smo dokazali da dobrim radom i trudom možemo da dođemo do velikih stvari. Pokušaćemo da pobijedimo Mornar u zadnjem kolu, a u plej-ofu, na dvije dobijene utakmice, može svašta da se desi. Bez obzira na ime protivnika", izjavio je Talić. 

Igokea će u narednih nekoliko dana pokušati da se što bolje spremi za meč posljednjeg kola. Utakmica sa Mornarom na programu je u utorak, a nakon toga slijedi nastup u plej-ofu.