Aleksandrovčani deklasirali lidera ABA lige

Igokea održala lekciju Zvezdi

  • 27.12.2020. 17:50

Možda i najbolju utakmicu u posljednih pet godina košarkaši Igokee odigrali su protiv aktuelnog šampiona ABA lige i dosadašnjeg lidera na tabeli Crvene zvezde. Aleksandrovčani su ostvarili devetu pobjedu sezone rezultatom 85:65 čime su još jednom poslali jasnu poruku svim rivalima da je Igokea spreman da se bori za plejof.

Od početka utakmice izabranici Dragana Bajića bili su na potrebnom energetskom nivou. Sve je počelo od dobre odbrane, mada je i realizacija u napadu bila gotovo pa perfekta. Gosti kao da su bili u "nokdaunu", bokerskim rječnikom, na parketu su izgledali kao ''grogirani'', a prednost domaćih je konstatno rasla iz minuta u minut. Plijenila je lakoća kojom su Bajićevi puleni dolazili do poena, a kako je utakmica odmicala, samopouzdanje je dodatno skočilo pa je i šut za tri poena funkcionisao najbolje do sada.

Ponovo su Aleksandrovčani imali širinu u napadu, timskom igrom bez iskakanja su došli do maksimalnih 33 poena prednosti. Poslije 20 minuta igre Igokea je bila na 75 odsto šuta iz igre što dovoljno govori kako je izgledao napad domaćih. Najefikasniji u dresu Igokee bio je Džeki Karmajkl sa 14 poena, 13 je dao Entoni Klemons, dva manje Darko Talić. Niko nije odigrao više od 25 minuta, uspio je Bajić da rasporedi minutažu i sačuva igrače na ovoj utakmici, iako to zvuči nevjerovatno, jer je sa druge strane ipak bila Crvena zvezda, klub koji ima visoke ambicije na nivou Evrolige.

- Čestitke mojim momcima na pobjedi protiv velikog protivnika. Oduševljen sam, dobro je poznato da smo imali dvomeč sa Hapoelom i da smo potrošili mnogo energije. Imali smo toliko odgovornosti u igri u obje faze. Napad je funkcionisa na najbolji mogući način, brzo i tečno sa dobrim pasom. Sve što smo spremali sproveli smo u djelo. Nismo im dozvolili lagane poene, dobro smo zatvorili reket. Rezultat pokazuje da smo zasluženo pobijedili. Raduje me povratak Dalibora Ilića, njegove minute nam znače u rotaciji, tako dobijamo na svježini. Neće nas ponijeti ova pobjeda, sutra odmaramo i prekosutra letimo za Podgoricu - rekao je Bajić.

Povratnički debi na klupi Crvene zvezde neće po dobrom pamtiti trener Dejan Radonjić, ali će mu ova utakmica sigurno ostati urezana u pamćenje.

-Čestitam Igoke, zasluženo su pobijedili. Naša odbrana nije odgovorila na njihov kvalitet - bio je kratak poslije meča Radonjić.

U narednom kolu Igokea gostuje ekipi Budućnosti pa zatim i Mornaru. Trenutno ima skor 9-2 kao i Crvena zvezda. Ove sezone sedam klubova vodi borbu za doigravanje.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.