Sjajna Igokea u gostima pobijedila Mega Soccerbet

  • 10.01.2021. 12:01

Košarkaši Igokee savladali su Mega Soccerbet u derbi utakmici 14. kola ABA lige 86:84 i sada su na omjeru 10/3 u regionalnom takmičenju.

Izabranici Dragana Bajića ostvarili su zaslužen trijumf u Beogradu, pošto su vodili od početka utakmice. Nakon prvog poluvremena imali su deset poena prednosti, a početkom treće četvrtine i 14 razlike. Domaći su u završnici uspjeli da uhvate priključak, prije svih zahvaljujući Filipu Petruševu, koji se zaustavio na 27 ubačenih poena.

Aleksandrovčane je do pobjede predvodio sjajni Edin Atić. On je na kraju imao 28 poena dva skoka i tri ukradene lopte. Veliku pomoć imao je od Entonija Klemonsa i Marka Jošila koji su postigli 15, odnosno 14 poena. Od velikog značaja za Igokeu je povratak Džekija Karmajkla i Nikole Jovanovića u sastav, ali ono što može da brine je povreda Teja Volera, koji je izašao iz igre sredinom prve četvrtine. 

Naredna utakmica Igokeu očekuje već u utorak. U Laktaše stiže Limož, u okviru petog kola FIBA Lige šampiona, a taj meč na programu je od 18.30 i možete da ga pratite u direktnom prenosu na ATV-u. Sljedeći protivnik u ABA ligi je Krka.  

________________________________________

Četvrta četvrtina: Mega Soccerbet  22 - Igokea 18

Igokea je sjajnom partrijom u četvrtoj četvrtini, igrom koš za koš, rutinski privela kraju utakmicu u kojoj je sve vrijeme imala rezultatsku prednost. Pokušali su igrači Mege mnogobrojnim faulima da uspiju doći do povoljnijeg rezultata u zadnjim minutama utakmice, ali im to nije pošlo za rukom.

Treča četvrtina: Mega Soccerbet  21 - Igokea 17

U treću četvrtinu košarkaši Mege su ušli nešto bolje i odlučnije u odnosu na prvo poluvrijeme, pa su se rezultatski primakli na - 6 poena.

Nakon prvog poluvremena, Igokea vodi rezultatom 68:62

Druga četvrtina: Mega Soccerbet  17 - Igokea 25

U drugoj četvrtini zablistao je Edin Atić (20 poena), za kojeg se slobodno može reći da mu je ovo najbolja partija ove sezone u regionalnoj ABA ligi.

Nastavljena je igra koš za koš, do zadnje dvije minute druge četvrtine. Tada su sa nekoliko sjajnih odbrana i kontra-napada igrači Igokee, uspjeli da povećaju prednost na 10 poena.

Prva četvrtina: Mega Soccerbet  24 - Igokea 26

Puleni Dragana Bajića su furioznim startom, vodili rezultatom 11:5, čime su primorali trenera Mege Vladimira Jovanovića da zatraži tajm-aut kako bi pokušao konsolidovati redove svoje ekipe.

To je, nakratko, urodilo plodom, pa su se nakon tajm-auta igrači Mege ubrzo primakli na svega jedan razlike.

Nakon toga, košarkaši Igokee nastavljaju dobrim tempom, odmiču se na pet poena razlike i prvu četvrtinu igrom "koš za koš", privode kraju.

U zadnjem napadu košarkaši Mege postižu koš za tri poena, čime su uspjeli primaći na samo koš razlike, a taj rezultat ne oslikava realno stanje na terenu, jer je Igokea pokazala dosta više.

Podsjećamo, prenos utakmice mogli ste pratiti na programu ATV-a.

(Photo: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov)

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)