Euforija pred derbi

Igokea traži treću pobjedu u nizu protiv Parizana

  • 07.12.2018. 19:41

Tradicija laktaških dvoboja sa ”Partizanom” je na strani “Igokee” koja je do sada pet puta savladala beogradske crno bijele u svojoj kući, uz tri poraza.

Ove sezone, nakon devet odigranih kola, i jedni i drugi imaju četiri pobjede u pet poraza, i dijele petu poziciju aba ligaškog karavana. 

Trener “Igokee” Žarko Milaković, kaže da je zadovoljan kako je njegova ekipa iskoristila reprezentativnu pauzu, te da očekuje dobro izdanje svojih igrača. 

"Sigurno da nam dolazi veliki protivnik. Bićemo motivisani, jer je utakmica sa Partizanom praznik košarke. Daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede" rekao je Milaković.

Košarkaški Igokee, ove sezone prednjače u ABA Ligi po broju utkamica sa više od 100 postignutih poena, ali Milaković ističe da tom statističkom podatku ne treba pridavati veliku važnost.

"Ne možemo predvidjeti kako će se utakmica razvijati. Sigurno je da će oni ući čvrsto i agresivno, ali to će biti onoliko koliko mi njima dozvolimo. 

Mi smo potentna, jako dobra napadačka ekipa, sa individualcima koji mogu da riješe situacije i timski i individualno, tako da tek kad krene utakmica vidjećemo u kom će smjeru ići" dodao je Milaković.

Za utakmicu u Laktašima vlada veliko interesovanje, kao i svaki put kada dolazi jedan od beogradskih vječitih rivala, a očekuje se da na tribinama navijači Partizana budu u blagoj prednosti. Za nas je to motiv više, poručuju iz “Igokee. 

Utakmica u Laktašima počinje u 17.00 časova.