ABA Liga

Igokea savladala Partizan

  • 31.10.2020. 22:08

Košarkaši Igokee na svom parketu večeras savladali Partizan nakon produžetaka rezultatom 90:84.

Domaći su napravili seriju od 14:2, poveli sa pet poena prednosti  i predvodio ih je Klemons koji je sipao trojke na startu ove utakmice. Sve se desilo nakon što je u drugom minutu trener Bajić dobio isključenje, odnosno dve tehničke.

Atićevom trojkom domaći su stigli i do velike prednosti na kraju prve dionice, imali su 26:18, ali je Gordić trojkom smanjio rezultat.

Klemons je trojkom otvorio drugu dionicu, a onda je bilo i maksimalnih +10 u korist Igokee. Ipak, proradio je Pejdž, pogodio dvije trojke, a onda je proradio i Zagorac sa nekoliko vezanih poena, ali i nekoliko dobrih odbrana.

Partizan je poveo pred kraj poluvremena poenima Zagorca, potom i Dangubića, ali je došlo do novog preokreta nakon poena sa linije za slobodna bacanja Stefana Pota.

Trojkom Gordića je počela posljednja četvrtina, pogodio je jednu i Novica Veličković, koji je potom imao i svoj prepoznatljiv dribling i koš za dva za prednost crno-bijelih od 51:53.

Ipak, Igokea završava serijom 6:0 četvrtinu za 59:55.

Domaći su držali prednost preko Klemonsa i Karmajkla, a crno-bijeli su proigrali nakon što je Gordić zaigrao bolje i odlučnije, kao i Rašon Tomas.

Upravo je poenima Gordića, Partizan stigao do prednosti od 68:69, ali je domaći tim napravio novu seriju od 6:0, Karmajkl je bio nezaustavljiv za Veličkovića.

Na 20 sekundi do kraja Gordić je pogodio dvojku uz dodatno bacanje, ali je promašio sa penala i Igokea je imala poen prednosti. Imala je i plus od tri poena nakon poena Atića, crno-bijelima je ostalo 18 sekundi. Mekintajer i Veličković su odigrali pik-en-pop, Novica je pogodio za tri i izjednačio rezultat, a domaćima je ostalo 9 sekundi za pobjedu.

Niti jedni, niti drugi nisu uspjeli da pogode do kraja, pa smo gledali produžetak.

Interesantno i u nastavku, Voler je pogodio trojku za 83:82, potom još jednu, a imali su domaći i plus 6 na minut i 20 do kraja. Nakon promašaja Mekintajera bilo je jasno da crno-bijeli ne mogu daleko u produžetku.

(Foto/Video: ABA Liga)

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)