ABA liga

Igokea priželjkuje trijumf u Crnoj Gori

  • 25.11.2018. 19:37

Iz Mornara poručuju da su pritjerani uza zid i da je utakmica sa Igokeom biti ili ne biti za njih. Aleksandovčani su ipak svjesni da trenutni rezultati i stanje na tabeli nisu realan prikaz kvaliteta aktuelnog šampiona Crne Gore.

Mornar je trenutno fenjeraš, ali trener Pavićević ima napadački veoma potentnu ekipu koja svakom timu na Jadranu može da spakuje veliki broj poena. Trener Igokee Žarko Milaković smatra da njegovi puleni mogu da odgovore na sve varijacije rivala koji umije da igra i sa četiri beka i sa dva centra što Mornar čini veoma nezgodnom i nepredvidivom ekipom.

"Moramo da igramo u našem ritmu sa više čvrstine u odbrani kako bi zaustavili njihovu vanjsku liniju koja dosta kreira sa loptom. Moramo da dođemo do naših posjeda i tada pokažemo strpljenje", rekao je Milaković.

Jasno je da Igokea mora bolje u odbrani. U posljednja dva susreta primila je 205 poena, ali je ritam protiv Olimpije bio na NBA nivou. Mornar će kao i uvijek igrati na veći broj posjeda sa šutevima u ranoj fazi napada zato najbolji strijelac ABA lige Tomislav Zubčić naglašava disciplinu u igri kao najvažniju stvar u sutrašnjem duelu.

"Njihovi rezultati ne pokzauju kvalitet ekipe. Moramo da nastavimo u istom ritmu i uz dozu ozbiljnosti u odbrani sve će doći na svoje mjesto", rekao je Zubčić.

Igokea još nije upisala pobjedu u Baru, a Crnogorci u međusobnom skoru vode 3:1. Eventualnim trijumfom Igokea bi došla na diobu četvrtog mjesta koje vodi u plej-of, a nakon ovog kola slijedi pauza zbog FIBA prozora, odnosno kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Utakmica počinje u 21 čas, a prije ovog meča Zadar će dočekati Budućnost.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)