Prenos na ATV-u

Igokea pred meč sa Zvezdom: Timskom igrom do željenog rezultata

  • 30.04.2021. 15:07

Košarkaši Igokee u nedjelju putuju u Beograd gdje ih dan kasnije očekuje prva utakmica polufinala ABA lige protiv domaće Crvene zvezde.

Aleksandrovčani u punom sastavu dočekuju ovaj meč u kojem bez mnogo pritiska žele da odigraju kompetitivan duel. Pokazali su ove sezone da mogu da se suprostave svakom protivniku, a duel protiv Leotara u okviru Lige 6 bio je od velikog značaja, budući da Igokea do meča sa Mornarom nije igrala 15 dana.

"Uspjeli smo da se plasiramo u plejof ABA lige što je prvi put u istoriji kluba, znajući da smo 2013. igrali  završni turnir F4. Sigurno da je ovo za nas neko novo iskustvo kako za klub tako i za mene. Gledajući ABA ligu ove sezone mislim da je stvarno, ne veličajući naš rezultat, bila jako interesantna i zanimljiva i gledjući sve te klubove koji su bili u konkurenciji za plejof ja moram da istaknem da mi stvarno u odnosu na neke druge klubove smo sa jako malim budžetom uspjeli da napravimo veliki rezultat i plasiramo se u plejof. Plejof počinje u ponedeljak, protivnik je poznat Crvena zvezda. U ligaškom dijelu kući smo ubjedljivo dobili, u Beogradu smo igrali na jednu loptu i možemo reći da smo veći dio utakmice igrali dobro i imali smo prednost ali smatram da te utakmice moramo staviti po strani jer ova polufinalna serija neće biti ni blizu tim utakmicama. Zvezda je sigurno u boljoj formi sada gledajući rezultate u ABA ligi u zadnjih nekoliko kola su digli nivo forme, i sigurno je da je Zveda ušla u ovo takmičenje sa najvećim ambicijama da osvoje ABA ligu i da se naredne sezone plasiraju u elitno takmičenje kao što je Evroliga. Mi moramo u svaku utakmicu ući maksimalno jer kvalitetom nismo ni blizu svih tih timova, ali jednom timskom igrom uz mnogo požrtvovanja, gdje se bacamo za svaku loptu možemo doći do željenog rezultata", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Najvažanija stvar je pronaći odgovor na nivo agresivnosti i intenzitet u igri Crvene zvezde kaže kapiten Marko Jošilo. Ključ je u pristupu i da mi izađemo na isti način, jako, kao i oni poručio je iskusni krilni košarkaš koji sjajno šutira ove sezone.

"Plejof počinje, zasluženo smo se izborli za njega, srećni smo što smu tu, ali ne želimo da ostane samo na tome. Utakmica u Beogradu je prva koja nas očekuje, Zvezda je favorit to je sigurno, završili su takmičenje u ligi kao prvi na tabeli, međutim mislim da mi imamo svoju šansu prije svega u onome što smo radili tokom cijele sezone, da ponovimo taj neki timski duh i timsku igru, ako se skupimo i budemo tim na terenu i van njega mislim da i imamo neku svoju šansu i eventualno da tražimo brejk u Beogradu", kaže Jošilo.

Crvena zvezda i Igokea igraju u ponedjeljak u 18.30h, prenos je na ATV. Prethodno, pogledajte našu uvodnu emisiju "Tri sekunde u reketu".

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)