ABA liga

Cedevita nakon produžetaka jedva do pobjede protiv Igokee

  • 19.10.2019. 22:27

Poslije velike drame i dva produžetka košarkaši Igokee poraženi su od Cedevita Olimpije rezultatom 95:90. Ključnu trojku u posljednjem minutu drugog produžetka ubacio je Edo Murić. To su bili prvi poeni slovenačkog košarkaša, a nakon toga je Filip Krušlin realizovao dva slobodna bacanja za trijumf tima iz Ljubljane. 

Kinan Evans je dva puta svojim trojkama održavao Igokeu u igri, ali za više nije bilo snage. Igokea je dominirala u skoku, ali nije uspjela da naplati superiornost u tom elementu igre. Najefikasniji u redovima domaćih bio je Evans sa 20 poena, dok je kod gostiju 30 ubacio Rajan Boutrajt.

Igokea sada ima tri poraza i nalazi se na dnu tabele zajedno sa Cibonom i Zadrom, dok Cedevita Olimpija dijeli prvo mjesto sa FMP-om i to su jedine ekipe sa maksimalnim učinkom na startu sezone.

Aleksandrovčani u narednom kolu gostuju FMP-u. 

Rezultati po četvrtinama:

27:15, 13:24, 14:13, 17:19, 19:24.

"Utakmica je krenula onako kako smo priželjkivali, ali kada je popustila koncentracija pogotovo u odbrani, javile su se boljke iz prošle utakmice. Pokušali smo napadom da liječimo greške iz odbrane. Gledali smo veliku borbu, momci su dali sve od sebe. Ne znam da li sama ikada vidio utakmicu sa više promašenih zicera. Iz velike želje izgubili smo mirnoću i samopouzdanje i na tome ne mogu da im zamjerim. Kada se igra koš za koš i kada su oni sa pet ''malih'' igrača, naše postave sa visokim igračima su bolje funkcionisale u odbrani što je nedopustivo. Poraz naravno da boli, znali smo kakav raspored imamo i kakav tim imamo, na nama je da ne dozvolimo sebi gubitak samopouzdanja", rekao je trener Igokee Marko Barać.

"Imali smo nekoliko nervoznih igrača, ali to je i normalno, jer je ovo bila važna utakmica za nas, poslije poraza u Evrokupu. Uspjeli smo nekako da je privedemo kraju u našu korist i sada se okrećemo Nanteru. Očekujem prvu pobjedu u tom takmičenju. Zadovoljan sam kvalitetom ekipe, ali još uvijek nisam zadovoljan kako igramo. Ostaje nam da se uigramo i uštimamo kako bi pokazali puni potencijal", rekao je trener Cedevita Olimpije Slaven Rimac.

Rezultati by SofaScore

Ovu utakmicu ste uživo mogli pratiti na programu Alternativne televizije.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.