Igokea krenula sa pripremama za predstojeću sezonu

  • 28.07.2020. 13:02

Za košarkaše Igokee odmor je završen i u narednih nešto više od mjesec dana očekuje ih naporan rad kako bi prvu takmičarsku utakmicu, u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, dočekali u punoj formi. Evropske obaveze i duga pauza, glavni su razlozi, što su u Laktašima, krenuli sa priprema za novu sezonu ranije nego minulih godina, a stručni štab Dragana Bajića, već s prvim treningom imao je razloga za zadovoljstvo.

“U ovim uvodnim danima uspjeli smo da odradimo ljekarske preglede I sva potrebna testiranja. Mogu da budem zadovoljan u kakvom su stanju igrači došli na pripreme. Poznato je svima koliko je trajala pauza, zato smo krenuli ranije sa radom. Nadam se dobrim pripremma i uspješnoj sezoni", kaže Dragan Bajić, šef stručnog štaba KK Igokea.

U Igokei su sklopili većinu igračkog mozaika za narednu sezonu. Pristiglo je šest novih košarkaša, a traga se još za igračima na bekovskoj, koja je prioritet, i poziciji krilnog centra. Dragan Bajić kaže da je prezadovoljan do sada urađenim tokom prelaznog roka te ističe da je cilj stvoriti ekipu koje će da bude na okupu tokom čitave sezone.

"Ja sam trener koji praktikuje da tim koji selektujem na početku sezone da ga zadržim do kraja sezone. Naravno, uvijek postoje neke nepredviđene stvari koje mogu da mijenjaju tim, ali ja sam veoma srećan što imam ove momke u svojoj ekipi. To sam im rekao na prvom sastanku. Čelnici kluba su mi ispunili želje i doveli su sve igrače koje sam htio u svom timu. Ja se nadam dobroj saradnji sa svima", kaže Dragan Bajić, šef stručnog štaba KK Igokea.

Na prvom treningu bilo je prisutno 10 košarkaša, a Dalibor Ilić, Entoni Klemons i Antabija Voler uskoro će da budu na dispozicji stručnom štabu. Plan priprema donekle remeti pronazalak adekvatnih rivala za odigravanje kontrolnih utakmica, a igrači Igokee, poručuju da se sve da nadomjestiti kvalitetnim radom, ne krijući jedinu želju.

"Prije svega želim zdravlje, kako nama, tako i svim ljudima u ovoj specifičnoj situaciji. Mogu da obećam jedan dobar rad. Smatram da je ovo jedna zdrava sredina, da radimo sa dobrim ljudima i da možemo da očekujemo jednu dobru sezonu", kaže Marko Jošilo, košarkaš Igokee.

"Okupili smo se ovdje ranije da bi se što bolje uklopili. Sada imamo čitave pripreme da se uigramo. Očekujemo dolazak još nekih igrača, ali imamo sasvim dovoljno vremena da se uigramo i pripremimo. Na početku sezone nas očekuju kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona, nakon toga i ABA liga koja će da bude izuzetno jaka. Naše je da se spremimo i da radimo što je bolje moguće”, kaže Đorđe Gagić, košarkaš Igokee.

Košarkaški Igokee takmičarsku sezonu otvaraju utakmicom protiv Kluža, 15.septembra u Laktašima, u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина