Savladan Kluž

Igokea preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona

  • 23.09.2020. 19:32

Košarkaši Igokee preskočili su prvu prepreku u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Aleksandrovčani su u Bugarskoj savladali ekipu Kluža rezultatom 82:75 (23:13, 15:18, 22:13, 22:31)

Sastav ekipa:

Igokea: Atić, Karlmajkl, Fundić, Ilić, Jošilo, Jovanović, Kondić, Pot, Simanić, Talić, Vulić, Voler.

Kluž: Kolmenares, Edvards, Grasu, Guzman, Kuti, Lungu, Ričard, Somakesku, Stipanović, Tarolis, Vargas, Vida.

Prva četvrtina:

Košarkaši Igokee dobro su otvorili meč. Poslije prvim deset minuta igre tim iz Aleksandrovca ima prednost od deset poena 23-13.

Druga četvrtina:

I u drugoj dionici meča košarkaši Igokee držali su konce igre u svojim rukama. Taj period igre završen je rezultatom  18:15 za Kluž, tako da su izabranici Dragana Bajića na odmor otišli sa prednošću od sedam poena 38:31. 

Treća četvrtina:

Nakon odmora košarkaši Igokee ubacili su u brzinu više. Taj perio igre riješili su u svoju korist - 22:13, tako da pred poslednjih deset minuta igre imaju prednost od 16 poena. Najzaslužniji za veliku prednost je Džeki Karlmajkl koji postigao 19 poena.

Četvrta četvrtina:

U poslednjoj četvrtini igrači Kluža su zaigrali mnogo bolje nego u prethodna tri perioda meča. Uspjeli su da smanje rezultat, ali izabranici Dragana Bajća nisu dozvolili iznenađenje i na kraju su zasluženo slavili - 82:75.