ABA liga

Igokea juri pobjedu za opstanak, a Cedevita za drugo mjesto

  • 01.02.2019. 19:54

Igokeu sutra očekuje duel protiv tima koji u ovom momentu igra najbolju košarku u ABA ligi. Domaći će se u posljednjih pet kola boriti za opstanak, uostalom kao i veći dio klubova iz ove lige, ako uzmemo da su sigurna samo velika četvorka sa dodatkom Mege.

Cedevita u Laktaše dolazi motivisana sa deset pobjeda u posljednjih 11 utakmica u regionalnom takmičenju i željom da zadrži drugu poziciju pred plejof. Domaći znaju odakle prijeti najveća opasnost.

"Igramo protiv ekipe koja je po meni u najboljoj formi. Imaju dva sjajna beka Džejkoba Pulena i Džastina Kobsa. Mislim da su najbolji igrači lige na svojim pozicijama. Moramo da ih zaustavimo, oni će vjerovatno ubaciti svoje poene, ali na nama je da im spustimo procente. Mi idemo na pobjedu i to skrivamo", rekao je Filip Adamović plejmejker Igokee.

Pored američkih bekova, ključnu ulogu u timu ima Andrija Stipanović koji je nerijetko glavni kreator igre sa pozicije centra. Iz Igokee poručuju da su spremni za ovu utakmicu, ali hvale rivala koji je pokazao veliki napredak u odnosu na početak sezone kada su imali veliki broj skupih stranaca što na parketu, što na klupi.

"Kada pričamo o Cedviti uvijek govorim, Rimac plus Mršić jednako je uspjeh. Mislim da su njih dvojica posložili stvari na svoje mjesto i Cedevita je po njihovom dolasku napravila najveći pomak u ABA ligi", rekao je trener Igokee Dragan Nikolić.

ABA liga će do posljednjeg kola biti veoma zanimljiva. Poznato je samo da Zvezda ima sigurnu pol poziciju pred doigravanje, a sve ostalo je pod znakom pitanja. Iz Igokeinog ugla, najzanimljivija je borba za opstanak. Trenutno su najugroženiji Krka, Zadar i Olimpija, ali situacija se mijenja iz kola u kolo. Pobjeda vodi u mirniju luku, a poraz je teg koji vuče na dno.

Тагови: