Aleksandrovčani ubjedljivi protiv Zadra

Igokea izborila opstanak u ABA ligi

  • 18.03.2019. 19:34

Igokea je u posljednjem kolu iskoristila domaći teren i ubjedljivo savladala Zadar za opstanak u ABA ligi i oproštaj od ove sezone. Aleksandrovčani su prošli veoma trnovit put, u kojem je učestvovalo 19 igrača i tri trenera. Nikad teža sezona za klub ipak je imala srećan kraj. Generalni menadžer Igokee Igor Dodik poručuje da ni protiv Zadra nije moglo bez stresa, ali mu je na kraju pao kamen sa srca.

"Imali smo grešaka koje sam lično donosio, ali i u dogovru sa upravom. Iz greške u greške smo ulazili u veći problem. Nije bilo nimalo lako, zato želim da se zahvalim igračima, treneru i stručnom štabu. Uspjeli smo da izborimo opstanak, što je bio primarni cilj, iako smo imali i neke druge planove," rekao je Dodik.

Ni iz perspektive igrača nije bilo lako. Utakmica sa Zadrom nosila je veliki pritisak, oni najiskusniji su povukli i ostavili Igokeu u prvom rangu regionalnog takmičenja. Najbolji igrač tima Sava Lešić kaže da je ova ekipa mogla do boljeg rezultata.

"Sigurno od početka ovo nije bio tim koji je projektovan da opstane u ligi, nego smo imali veće domete. Na kraju smo izborili da i naredne sezone budemo u ABA ligi. Ova sezona nije pohvalna ni za nas igrače, ni za klub, ali bitno je da smo opstali," rekao je Lešić.

Poraženi Zadar ide u baraž, a iz lige je ispala Olimpija. Tako bi se mogla desiti situacija da prvi i drugi šampion Jadranske lige od naredne sezone igra u njenom drugom rangu. U direktnom obračunu slovenačkoh klubova, Krka je na svom terenu bila bolja od Olimpije. Jure Zdovc, koji je u toj prvoj sezoni kao igrač osvojio prsten, sada je doživio i tu situaciju da ispadne iz lige.

Iako se često diskutuje o rastu ili padu kvaliteta ovog takmičenja, utisak je da nas očekuje najujednačeniji plejof za ovih 18 godina. Prvo polufinale donosi vječiti derbi Crvene zvezde i Partizana. Seriju otvara utakmica pred Zvezdinom publikom 23. marta,  a dva dana kasnije ponovo će se za finale boriti Cedevita i Budućnost. Podgoričani brane titulu, ali tim Slavena Rimca ima prednost domaćeg terena.

"Ulog je veliki, sve ekipe su se pojačale, jer znaju da Evroliga prima samo jedan tim. Svako želi to mjesto. Mislim da je ovo jedno od najjačih plejof takmičenja i biće interesatno," rekao je košarkaš Cedevite Edo Murić.

Karakteristika ovog doigravanja biće i veliki broj stranaca. Zvezda i Budućnost ih imaju po sedam, Partizan četiri, a Cedevita tri. Iako crveno bijeli u plejof ulaze sa skorom 21-1, ne može se reći da su favoriti, a i ocjena javnosti je da velika četvorka ima jednake šanse za titulu. Statistika kaže da je najkorisniji igrač lige Zadrov Luka Božić, ispred Goge Bitadzea i Save Lešića. Prvi strijelac je Pulen, skakač Božić, a asistent Reglend.
Već prekosutra počinje plejof Druge ABA lige, igraju Primorsa – Borac i SPARS – MZT. Šampion ide u ABA ligu, a poraženi finalista razigravaće sa Zadrom.
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута, очекују вас најновије информације и занимљивости из земље и свијета, интересантни гости и саговорници.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.