Prepoznate dobre igre

Igokea ima pet reprezentativaca u svojim redovima

  • 07.11.2020. 19:25

Dobre igre košarkaša Igokee na početku sezone u regionalnom takmičenju, kao i plasman u grupnu fazu FIBA Lige šampiona nisu prošle nezapaženo. Njih čak petorica našli su se na spiskovima selektora za predstojeće reprezentativne obaveze. 

Entoni Klemons nastupaće za Kazahstan, dok su Darko Talić i Edin Atić na širem spisku Vedrana Bosnića za mečeve BiH protiv Bugarske i Letonije. Juče je Igor Kokoškov objavio na koga računa u okršajima sa Švajcarskom i Finskom, a među 20 igrača našli su se i Dalibor ilić i Stefan Pot.

"Velika čast mi je i zadovoljstvo što sam se ponovo našao na spisku reprezentacije Srbije za nastavak kvalifikacija. Sigurno da partije koje pružamo nisu prošle nezapaženo i ovo je veliki podstrek za nastavak sezone", rekao je Ilić.

Pot je takođe bio srećan kada je stigao poziv za nastup u kvalifikacionim mečevima.

"Drago mi je što je dosta nas dobilo poziv za reprezentaciju i što ćemo pokušati da pomognemo našim nacionalnim timovima. Ovo je dokaz da su svi pratili naše dobre igre do ovog perioda i potrudićemo se da i u nastavku igramo što bolje", poručio je Pot. 

Ni trener ekipe Dragan Bajić ne krije zadovoljstvo. Kroz šalu kaže da će upravo on i stručni štab imati najveći problem tokom reprezentativnih obaveza, pošto neće moći da računaju na sve igrače, ali poručuje da je velika stvar za klub što u svom rosteru ima pet reprezentativaca. 

"Sigurno da smo na dobrom putu i da radimo dobro čim su ovi momci zapaženi. Sve su ovo mladi igrači pred kojima je svijetla budućnosti i ovo je dobar put kojim Igokea korača u narednom periodu", izjavio je Bajić. 

Igokea je večeras trebala da gostuje u Podgorici ekipi Budućnosti, ali je taj meč ranije odgođen zbog problema sa virusom korona u crnogorskoj ekipi. Aleksandrovčani su tako ovu sedmicu iskoristili da vrate energiju nakon serije teških mečeva u prethodnih 20-ak dana. Naredni ispit očekuje ih u srijedu kada u Laktaše dolazi Turk Telekom, u meču drugog kola FIBA Lige šampiona.

Тагови: