Prenos na ATV-u

Igokea ide po prvu pobjedu ove sezone protiv neporaženog FMP-a

  • 26.10.2019. 19:53

Utakmica sa FMP-om nosi veliki pritisak za košarkaše Igokee. Start sezone sa tri poraza nije nešto čemu su se nadali Aleksandrovčani, a raspored ne olakšava bijeg iz neprijatne situacije. 

Nakon poraza od Cedevita Olimpije, uprava kluba odlučila je da se raziđe sa plejmejkerom Aleksandrom Cvetkovićem. Tako će rotacija na bekovskim pozicijama da trpi, a upravo je o tome govorio pomoćni trener Marko Barać. 

- Imamo jako zahtjevno gstovanje, idemo ekipi koja je dobro počela sezonu. Imaju kontinuitet u radu, kontinuitet u selekciji, biraju karakterne igrače te na kraju posjeduju bekove koji daju ton igri. Moramo da odigramo ekstraordinarno u smislu borbenosti – rekao je Barać.

Ako je za utjehu, igra Igokee nije bila toliko loša. Protiv Partizana je stala na šut od dodatnih pet minuta, a u posljednjem kolu je poraz došao nakon dva produžetka. Barać ne želi da govori o nedostatku sreće te ponovo zahtijeva od svojih igrača maksimalnu borbenost.

- Imamo veliki broj novih igrača, potrebno nam je vrijeme. Ne možemo da očekujemo preveliku tečnost ili pamte i prepoznavanje, to nam treba, ali ekstremnom borbom moramo da odgovorimo – dodao je Barać.

Na povredu skočnog zgloba požalio se Rašad Von, ali bi trebao da bude spreman za utakmicu. U stroj se vratio Denis Kliford koji je zbog viroze propustio duel sa Cedevita Olimpijom. Ekipa sutra putuje u Beograd, a igrače i stručni štab trebao bi da pozdravi prvi trener Aleksandar Trifunović koji je na bolovanju nakon moždanog udara.

Utakmica u Železniku igra se u ponedjeljak od 17 časova, a direktan prenos je na ATV-u.

Тагови: