Teško gostovanje u Beogradu

Igokea gostuje Zvezdi

  • 09.11.2019. 20:10

Takmičenje na dva fronta ne ostavlja puno prostora košarkašima Igokee za spremanje utakmica, pa trener Dragan Bajić u hodu pokušava da popravi sve što škripi. 

Po preuzimanju ekipe ostvario je pobjedu protiv Zadra, što je donekle podiglo samopouzdanje igračima, ali ni raspored im ne ide na ruku. U ponedjeljak gostuju Zvezdi, ekipi koja i ove sezone cilja na sam vrh u ABA ligi. Svjestan je Bajić da je pred njegovim igračima težak zadatak, ali se nada da će dati svoj maksimum.

"Nismo u stanju da prijetimo Zvezdi. Nismo u prilici nikome da prijetimo. Zvezda je tim koji je isto imao problema na otvaranju sezone, sigurno neće dozvoliti sebi luksuz da naprave bilo kakav kiks, pogotovo u ABA ligi. Radi se o kvalitetnom timu. Pokriveni su na svim pozicijama, imaju 15, 16 igrača. To je dovoljna širina za razliku od nas. Mi smo od starta sezone ostali bez nekoliko igrača i ja moram da se oslonim na uslovno rečeno mlade igrače", izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

A mladi igrači jedni su od najzaslužnijih za trijumf u prošlom kolu. Srđan Kočić počeo je utakmicu protiv Zadra, a ukazano povjerenje i minute koje je dobio itekako je znao da iskoristi. Ne krije trener Bajić da ozbiljno računa na mlađe igrače. Iako je ideja bila da se kroz domaće prvnestvo razigravaju, i u ABA ligi igraju važnu ulogu.

"Prvi put da sam dobio neke ozbiljnije minute i neku ulogu u timu. To mi jako znači zbog samopouzdanja i trudim se da opravdam minute koje dobijem i u ABA ligi i u domaćem prvenstvu", kaže Srđan Kočić.

"Ja sam za par treninga kod malog Kočića, koji nije dobijao do sad šansu, osjetio da to dijete ima enegiju i da može biti od koristi. I sigurno je da nam je u velikoj mjeri pomogao u toj utakmici protiv Zadra. Za Dalibora Ilića ne trebam pričati", dodaje Bajić. 

Igokea je sinoć savladala Bratunac 69:67 u utakmici petog kola Premijer lige BiH, a već sutra će put Beograda na megdan Zvezdi. Utakmica  se igra u ponedjeljak u 21 čas uz direktan prenos na našem programu.