ABA liga

Igokea gostuje Partizanu, Bajića brinu povrede

  • 19.12.2019. 19:41

Poslije poraza od Primorske u prošlom kolu postalo je jasno da Igokeu očekuje velika borba za opstanak. Prvi dio sezone u ABA ligi je završen, a aleksandrovačni su na desetom mjestu sa dvije pobjede i devet poraza, koliko imaju i Zadar i Mega.

Slijedi im teško gostovanje u Beogradu ekipi Partizana, koji su na otvaranju sezone u Laktašima upisali tijesnu pobjedu. I u ovaj meč "crno-bijeli" ulaze kao favoriti i sigurno bez velikog pritiska, jer su u vrhu abaligaške tabele, dok su u Evrokupu obezbijedili prolaz u narednu rundu takmičenja. 

"Što se tiče nas i situacije u kojoj se nalazimo nisam možda ni morao da dolazim na konferenciju. Došao sam najviše iz poštovanja prema Partizanu i kolegi Andrei Trinkijeriju. Partizan je odličan tim koji u ovom momentu i igrom i rosterom kojim raspolaže, nastupima i u Evropi i ABA ligi u zadnje vrijeme, stvarno u dobrom ritmu i sigurno je jedan od glavnih konkurenata da izbije na sam vrh i da ove sezone osvoji ABA ligu", rekao je trener Igokee Dragan Bajić. 

Trener Dragan Bajić ni u ovom meču neće moći da računa na Tomasa i Kariniuskasa, dok se na utakmici BH lige u Mrkonjić Gradu povrijedio i Kinan Evans. Svjesatn je Bajić da sa ovako smanjenom rotacijom ne može puno da očekuje, ali se kaže neće unaprijed predati.

"Hendikepirani smo. Nemamo ni deset igrača zdravih da povedemo u Beograd, što predstavlja problem. Svi znaju s čim raspolažemo. Ne znam da sam bio u ovakvoj situaciji. Ovoliki broj povrijeđenih igrača i to igrača koji su u nekoj formaciji jako bitni za ekipu i pravljenje rezultata. Neki igrači nisu projektovani da igraju ABA ligu u ovoj mjeri, već su projektovani da se kroz BH ligu afirmišu", dodaje Bajić.

Utakmica Partizan-Igokea igra se u subotu u Beogradu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na našem programu. 

 

Тагови: