ABA liga

Igokea gostuje Ciboni, Bajića brinu Grin i Rajt

19:42, 05.12.2019.
Izvor: ATV
Niko nije očekivao da poslije devet kola u ABA ligi Igokea bude na posljednjem mjestu tabele. Situacija nije nimalo prijatna, ali prostora za kuknjavu i veliku dramu nema, kaže trener ekipe Dragan Bajić. Njegove igrače očekuje veoma zahtjevna utakmica u Zagrebu, Igokea ide na noge Ciboni koja je podigla formu i ima tri pobjede u nizu. Pritisak je na gostima, ali Aleksandrovčani bez obzira na sve neće izaći na utakmicu sa bijelom zastavom.

- Nije lako, razumijem i momke. Rekli smo da moramo zajedno da riješimo problem i izađemo iz krize. Moramo se vratiti korz trening, liga je duga, ima još 13 kola. Ništa nije izgubljeno, situacija nije idealna, ali ne treba praviti dramu - rekao je Bajić.

Cibona u svojim redovima ima najboljeg igrača lige za mjesec novembar, a to je Filip Bundović. Trener Ivan Velić može da bude zadovoljan rezultatima u posljednje vrijeme, a odlično poznaje ekipu Igokee s obzirom na broj utakmica koji je vodio protiv kluba iz Aleksandrovca. Bajiću je teško pao poraz od Mege u prošlom kolu, kaže da je reakcija igrača bila dobra dan kasnije protiv Zrinjskog, ali i dalje ima problema.

- Ne razumijem igrače koji se bave sportom profesionalno poput Rajta i Grina, a da se toliko zapuste u fizičkom smislu, a planiraju još da igraju. Rajtovo stanje je posebno zabrinjavajuće, u razgovoru sam mu to rekao. Protiv Mege sam mu dao pet minuta i vidio da od njega nema nikakve koristi - dodao je Bajić.

Igokea je i dalje bez Marka Tomasa koji se oporavlja od rupture mišića, vjerovatno će utakmicu sa Cibonom preskočiti i Majk Grin koji osjeća bolove u vratu. Utakmica u Zagrebu igra se sutra od 17 časova, a prenos je na ATV-u.