ABA liga

Igokea gostuje Ciboni

  • 07.10.2018. 19:45

Poraz od Mega Bemaksa nije bio najbolji način da se otvori nova sezona u ABA ligi, pa će košarkaši Igokee dati sve od sebe da u Zagrebu nadoknade kiks sa starta takmičenja.

Otežavajuća okolnost je odlazak Orlanda Džonsona koji je nespreman za takmičarski ritam, a trebao je mnogo da donese ekipi Nenada Trajkovića. 

Cibona je na startu namučila Crvenu zvezdu pa je praktično pokazala da posjeduje određen kvalitet, a za koje domete, ostaje da se vidi. Iz Igokee poručuju da znaju slabosti rivala i da će pokušati da ih iskoriste kako bi se kući vratili sa pobjedom.

"Glavni cilj je da damo sve od sebe kako bi se poslije utakmice mogli pogledati u ogledalo. Pobjedu u ovoj ligi ne možemo obećati ni protiv koga. Cibona je dobra ekipa i daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu", rekao je plejmejker Igokee Filip Adamović.

Cibona je prilično iskusna ekipa sa nosiocima igre Damirom Markotom i Marinom Rozićem. Poene u rukama ima bek Mornara iz prošle sezone Brendis Reli Ros, a ton igri daje plejmejker Marko Ljubičić koji je lani igrao za Igokeu. 

"Cibona je namučila Zvezdu, u ovom momentu jednu od najboljih ekipa u ligi. Tu su pokazali da su nezgodni i veoma dobro vođeni sa klupe od trenera Ivana Velića. Svim potezima može da okrene meč i promijeni ritam. Dobro smo ih upoznali, jedino iznenađenje može da bude novajlija Džeferson koji je skočan i dobro rola ka košu", rekao je trener Igokee Nenad Trajković.

Faktor iznenađenja može da bude novi centar Cibone Džondre Džeferson koji je došao prije nekoliko dana. U isto vrijeme u Zadar je stigao Big Bejbi Dejvis koji je već spakovao kofere i otišao nazad u Ameriku. Igokea je posljednja tri puta poražena u Zagrebu pa će pokušati da prekinu seriju sutra od 18 časova. Partizan je sinoć bio bolji od Olimpije, Cedevita od Zadra, a Mega je deklasirala FMP. 

Тагови: