Meč možete pratiti na programu ATV-a

Igokea dočekuje Partizan na startu ABA lige

  • 05.10.2019. 08:35

Košarkaši aleksandrovačke Igokee duelom s beogradskim Partizanom startuju u ABA ligi. Ističu da ih očekuje težak zadatak u subotu u Laktašima (18 časova), ali i iz redova osvajača Superkupa ABA lige kažu da oprezno prilaze utakmici.

"Nakon dugih priprema dočekali smo početak lige. Ekipa je dosta promijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Neće biti nimalo laka utakmca. Igrači Partizana su u odličnoj formi, trijumfovali su u Superkupu i kroz te utakmice, ali i u Evrokupu su pokazali zavidan kvalitet. Mi ćemo pokušati što bolje da se pripremimo i da odgovorimo na zahtjeve na toj utakmici. Sigurno da ulogu favorita prepuštamo Partizanu, ali imamo veliku želju da pokažemo da radimo dobro, da imamo dobar tim i vidjećemo dokle ćemo dogurati", rekao je Sava Lešić, kapiten Igokee.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri zna koliko njegov tim vrijedi, ali i da neće biti lako osvojiti bodove.

"Počinje sezone, pred nama je prvo gostovanje, a u takvim situacijama uvijek moramo biti oprezni, skoncentrisani i pametni. Igokea će sigurno dati sve od sebe i odigrati fantastičan meč. Stoga vjerujem da nas očekuje dobra utakmica", istakao je Trinkijeri.

Slično razmišlja i Nemanja Gordić, bh. plejmejker u crno-bijelom dresu.

"Gostovanje u Laktašima je uvijek teško, Igokea svake godine ima dobru ekipu koja je u stanju da svakom timu u ligi napravi probleme. Naša obaveza je da budemo maksimalno skoncentrisani svih 40 minuta i da odigramo dobro, kako u odbrani tako i u napadu", istakao je Gordić.

U subotu nas očekuje i utakmica Cibona - Mornar, dok se zanimljiv duel očekuje u nedjelju u Beogradu, gdje će šampion ABA lige Crvena zvezda ugostiti Koper Primorsku. Možda bi taj meč ostao u sjeni da debitant u ligi Primorska nedavno nije eliminisala Zvezdu u ABA Superkupu.

Parovi i satnica: subota, 18 časova: Igokea - Partizan, 20: Cibona - Mornar, nedjelja, 18: Budućnost - Zadar, 20: Crvena zvezda - Koper Primorska, ponedjeljak, 18: Krka - FMP. U petak su igrali: Mega Bemaks - Cedevita Olimpija.

Brz oporavak Trifunoviću

Andrea Trinkijeri, trener Partizana, poželio je brz oporavak treneru Igokee Aleksandru Trifunoviću, koji se oporavlja od posljedica moždanog udara.

"Želim brz i potpuni oporavak Trifi. Svi navijamo za njega i nadamo se uspjehu. To je prvo i najvažnije", istakao je Trinkijeri u najavi utakmice.