Uživo na ATV-u od 18 časova

Igokea dočekuje Partizan

  • 05.10.2019. 15:23

Derbi prvog kola ABA lige u Laktašima igraju košarkaši Igokee i Partizana. Utakmica počinje u 18 časova, a možete je pratiti na programu Alternativne televizije.

Aleksandrovčani se poslije duge pauze vraćaju takmičarskim utakmicama, ove sezone su formirali zanimljiv tim koji na papiru ima kvalitet da se nadmeće sa svim protivnicima. 

Sa druge strane Partizan na početku sezone pokazuje koliko je moćan, jer je Andrea Trinkijeri imao najveći budžet za pojačanja u posljednjih nekoliko sezona, bar je tako rekao predsjednik kluba Ostoja Mijailović. 

"Crno-bijeli" su stigli u Laktaši sa osvojenim Superkupom i pobjedom na startu Evrokupa protiv Venecije. Partizan ima ambiciju da se vrati u Evroligu, a pokušaće to da urade preko ABA lige i Evrokupa. 

U izjavi za ATV, kapiten Igokee Sava Lešić ističe fizički aspekt kao najvažniji na putu do uspjeha.

"Partizan igra fizičku košarku, to im je ostalo od Duška Vujoševića. I poslije njegovog odlaska nastavili su tako da igraju. Zato im moramo odgovoriti na isti način, energija je veoma važna i na prvo mjesto stavljam borbenost i veliku želju kako bi bili konkurentni", rekao je Lešić.

Trener Partizana Trinkijeri očekuje tešku utakmicu. Prošle sezone je odmah po dolasku na klupu beogradskog kluba imao utakmicu protiv Igokee i tada je upisao pobjedu.

"Znamo da će biti teško. U Laktašima je uvijek komplikovano igrati. Igokeinom treneru Aleksandru Trifunoviću želim da se što prije oporavi", rekao je Trinkijeri.  

Тагови: