ABA liga

Igokea savladala Zvezdu i izborila majstoricu

  • 07.05.2021. 20:30

Košarkaši Igokee savladali su Crvenu zvezdu u drugoj utakmici polufinala ABA lige i na taj način izborili majstoricu koje je na programu 11. maja u Beogradu. Rezultat u Laktašima glasio je 81:68.

Igokea je drugi put ove sezone uspjela da odbrani domaći teren u Laktašima, pošto je crveno-bele prethodno deklasirala u regularnom dijelu sezone.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bili su Entoni Klemons sa 18 i Edin Atić sa 17 poena.

Sa klupe je odličan doprinos imao Stefan Pot, koji je za 12 minuta postigao 14 poena, dok je dvocifren bio i Stiven Grej sa 11 poena.

Na drugoj strani se istakao Ognjen Dobrić, koji je imao 17 poena, a pratio ga je Dejan Davidovac sa 12.

Džordan Lojd je imao 11 poena, ali uz šut iz igre od 4/12, dok je isti broj poena postigao Marko Simonović. Kori Volden je imao šest asistencija, ali samo dva poena uz 0/7 iz igre.

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA:

Kao i u prvom okršaju dva tima Zvezda je u posljednjoj četvrtini stisnula odbranu. Uspjela da smanji zaostatak ne i da preokrene utakmicu.

Košarkaši Igokee uspjeli su da zadrže prednost u posljednjoj dionici meča i na taj način izborili majstorici.

TREĆA ČETVRTINA: 65:48

Nervozno je počelo drugo poluvrijeme. Tehničku na obje strane dobili su zbog prigovora Dalibor Ilić i trener Zvezde Dejan Radonjić. Dva minuta kasnije i Volden kod beogradskog tima dobija tehničku.

To je malo spustilo tenziju, a Igosi su nastavili da pune koš protivnika, održavajući dvocifrenu prednost.

Po do sada viđenom sve je izvjesnije da će majstorica da odluči ko će u finale. Edin Atić sa 15 poena najefikasniji je kod Igokee, na drugoj strani Dobrić je postigao 14.

DRUGA ČETVRTINA:

Igokea na odmor ide sa prednošću 45:31.

Košarkaši Igokee bili su šuterski raspoloženi početkom druge četvrtine. Nakon tri minuta Radonjić ponovo zove tajm aut, a Igokea vodi 34:17. Dvije trojke pogodio je Pot i jednu Grej za seriju 9:0.

U prvoj utakmici polufinalne serije Crvena zvezda slavila je u Beogradu rezultatom 76:61.

Sa druge strane Zvezda nije mogla da pogodi šuteve sa distance, a i loše je šutirala sa penala. Klemons i dalje najefikasniji u domaćem sastavu sa 11 poena, prate ga Pot i Atić sa po 10. Kod Zvezde Davidovac je postigao osam poena.

PRVA ČETVRTINA - 23:13:

Odličan početak meča za Igokeu. Na polovini prve četvrtine imali su plus 9. Bilo je 11:2, pa je Dejan Radonjić bio primoran da zove minutu odmora.

 
Ni nakon tajm auta Zvezda nije zaigrala bolje, a Igokea je otišla na dvocifrenu prednost, plus 13. Do kraja četvrtine Zvezda je uspjela da smanji zaostatak. Najefiaksniji u domaćem timu je Klemons sa osam poena. Kod Zvezde Lojd je postigao četiri.

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм