Subota u 19h

Igokea dočekuje Cedevita-Olimpiju - Direktan prenos na ATV-u

  • 12.03.2021. 13:46

Derbi utakmicu 21. kola regionalne ABA lige odigraće sutra košarkaši Igokee i Cedevita Olimpije.

I jedna i druga ekipa bore se za plasman u plej-of, pa će duel u Laktašima biti od velikog značaja kada je bitka za doigravanje u pitanju. Trener Aleksandrovčana Dragan Bajić ni u ovoj utakmici neće moći da računa na Stefana Fundića, a brinu ga i sitne povrede ostalih igrača, kao i malo vremena za odmor. 

"Cedevita je tim koji je dobro posložen, imaju dosta dobrih i kvalitetnih igrača, tim koji zna da kazni svaku nepažnju i svaki pad koncentracije. Ono što je za nas dosta bitno da u utakmicu moramo ući sa dosta pameti i naravno sa dosta energije. Fundića nemamo već 40 dana, a sigurno nam je bitan igrač u našoj rotaciji, jer njegovim odsustvom trpe drugi igrači kada je igra u pitanju. Pokušaćemo pružiti što jači otpor i sa puno odgovornosti ući u utakmicu, a naravno energija će biti jako bitan faktor ako želimo da dođemo do pobjede", rekao je Bajić. 

Cedevita-Olimpija je u velikoj seriji pobjeda, a da njega i njegove saigrače sutra očekuje ozbiljan posao smatra i Dalibor Ilić.  

"Očekuje nas jako bitna utakmica, koja može mnogo da nas donese u nastavku borbe za playoff ABA lige. Cedevita Olimpija je odličan tim, sastavljen od kvalitetnih igrača na svim pozicijama, koji takođe igra jako dobru košarku ove sezone. Najveća opasnost na kojoj se njihova igra zasniva i odakle polazi sve, jesu Blažić i Perry. Ključ je u tome da ih zaustavimo, ne dozvolimo da razigraju sebe i saigrače i svedemo ih na što manji učinak. Igramo na domaćem parketu, ostali su nam dužni za posljednju utakmicu, daćemo sve što je u našim mogućnostima da dođemo do nove pobjede", izjavio je Ilić. 

Utakmica je na programu sutra od 19 časova, uz direktan prenos na ATV-u. 

Тагови: