Aba liga

Igokea dočekuje Cedevita Olimpiju

  • 17.10.2019. 19:33

Nakon dvije odigrane utakmice u ABA ligi, košarkaški Igokee i dalje su bez pobjede u regionalnom takmičenju, a seriju nimalo lakih utakmica na početku sezone nastavljaju duelom sa ljubljanskom Cedevita Olimpijom u Laktašima.

Novovormirani klub iz prestonica Slovenije, tokom ljetne pauze okupio je  izuzetno kvalitetan tim kadra da se umješa u borbu za najviši plasman, ali iz tabora Igokee poručuju da su svjesni svojih kvaliteta i da su puni motiva da naplate rad sa treninga. Trener Marko Barać, ističe spoljnu liniju rivala, kao glavnu prijetnju po svoj tim. 

"Ono što ih krasi je veliki atletizam, prije svega spoljne linije, gdje ćemo morati da pronađemo odgovor i jednostavno da probamo u svakom smislu da napravimo reakciju u odnosu na prošlu utakmicu", kaže Marko Barać, pomoćni trener KK Igokea.

"Moramo biti spremni da od prvog minuta nametnemo svoj ritam. Moramo da izađemo sa energijom koja nas je krasila u meču protiv Partizana, sa hladnom glavom u lošim trenucima koje ćemo sigurno imati tokom utakmice. Moramo to da prepoznamo, da "stanemo na loptu" i sigurno da nas očekuje teška utakmica, treća u nizu", kaže Oliver Stević, KK Igokea.

Zdravstveni bilten nije povoljan, kaže Marko Barać, ali je uvjeren da će ekipa dodatno zbiti redove kako bi se nadoknadio eventualni izostanak nekog od igrača. Zadovoljan je radnom etikom svih prvotimaca, a pohvalio je one najmlađe koji su na svojim plećima iznijeli utakmicu sa Vogošćom u prvenstvu BiH.  

" Ono što je dobra stvar je što su mlađi igrači dobili šansu da nose teret utakmice jer nije isto igrati minute kada je utakmica otišla u mirne vode, na 20-30 razlike. Ono što su pravi minuti su kada je to egal utakmica. Ja sam srećan što oni jako dobro rade od početka, što su dočekali tu svoju šansu i nezavisnosti od putovanja, od težine utakmice i sigurno je da će oni tu šansu nastaviti da dobijaju i u sljedećim utakmicama. To je jedan od naših ciljeva učešća u našoj ligi", kaže Marko Barać, pomoćni trener KK Igokea.

Utakmica trećeg kola ABA lige izmedju Igokee i Cedevita Olimpija igra se u subotu sa početkom u 20.00 časova uz direktan prenos na programu ATV-a.