Neće nastaviti košarkašku sezonu

Hrvatska bez prvaka ove sezone

  • 01.04.2020. 15:26

Košarkaški savez Hrvatske odlučio je da, zbog pandemije virusa korona, prekine tekuću sezonu u kojoj neće biti proglašen prvak. 

Donijeta je i odluka da će u narednoj sezoni u svakoj pojedinačnoj ligi učestvovati isti klubovi kao i ove. Ukoliko neko odustane od takmičenja u predstojećoj sezoni, odluku o tome ko će ga zamijeniti donijeće Takmičarska komisija HKS. 

Titulu je trebalo da brani Cibona, iz koje su stigle informacije da su zbog teške finansijske situacije odlučili da raskinu saradnju sa svima, počevši od trenera Ivana Velića, njegovih pomoćnika i ostalih koji su radili u klubu. Igrače još uvijek niko nije kontaktirao, a Velić je pojasnio cijelu priču. 

„Situacija nije toliko dramatična kako se postavlja, sa klubom smo sve dogovorili pošteno i gospodski. Nisam htio da budem teret na leđima kluba, teško je vrijeme u svijetu, pa tako i kod nas. Pandemija koronavirusa sve nas je natjerala da promislimo o važnim stvarima u životu. S klubom imam odličan odnos i na ovaj način sam htio da pomognem. Tehnički, istina je da sam slobodan trener, rizikovao sam gubitak posla jer sam imao ugovor i za sljedeću sezonu, ali vjerujem u dogovor s ljudima iz kluba i ne sumnjam da će se nastavak saradnje i ostvariti“, rekao je Velić. 

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм