Srpski reprezentativac odlazi u Zagreb

"Hrvati su mi čestitali zlato"

  • 30.07.2018. 12:15

Srpski vaterpolo reprezentativac Miloš Ćuk, strijelac odlučujućeg peterca protiv Španije (12:10) u finalu u Barseloni, izjavio je da je četvrta uzastopna titula prvaka Evrope samo usputna stanica do krajnjeg cilja - odbrane olimpijskog zlata u Tokiju 2020. godine.

"Nisu se još slegli utisci, presrećni smo što smo kao prvi završili težak turnir. Ne znam kako je djelovalo preko televizije, ali nama je bilo izuzetno teško, posebno smo se mučili u finalu protiv Španije. Mnogo smo potrošili energije, ali je i pobjeda slađa kada se pogleda način", rekao je Ćuk Tanjugu u Beogradu po dolasku iz Španije.

Odlični šuter dodaje da je svjestan da je ekipa Dejana Savića još jednom ispisala istoriju time što je ponovila uspjeh Mađarske, star 80 godina, sa četiri vezana evropska zlata.

"Teško je govoriti da li je naš uspjeh veći u odnosu na mađarski, možda će neko reći za 80 godina da su Srbi osvojili kada je bilo lakše... Nadam se da ćemo nastaviti kontinuitet osvajanja medalja, prije svega zlatnih", kaže Ćuk.

Ćuk je objasnio da nijednog trenutka nije imao opterećenje prije penala odluke kojim je donio Srbiji trofej.

"Nije bilo treme kod penala, za to su bili zaslužni saigrači jer su dali sva četiri peterca i što je Mitrović odbranio jedan udarac. Mogao sam samo da donesem pobjedu, ne da izgubim meč, tako da mi je bilo mnogo lakše u odnosu na ostale. Osjetio sam ogromnu sreću poslije gola", naveo je on.

Kako je naglasio, zlato iz Barselone je znak da su "delfini" na dobrom putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, koji je glavni cilj.

"Za ovu generaciju posljednja stanica je Tokio, sve je okrenuto prema Olimpijskim igrama. To nam je krajnji cilj ciklusa... Kao što je rekao selektor Savić, sve ostalo su usputne stanice do Tokija. Sve što se radi, vježba i milion stvari sve je usmjere da bismo na Olimpijskim igrama bili "tip-top", navodi vaterpolista.

Ćuk se sada okreće klupskim obavezama jer ga čeka odlazak u Zagreb kako bi se priključio novim saigračima iz Mladosti.

"Čestitali su mi Hrvati, za mene je bila teža utakmica sa Španijom u odnosu na Hrvatsku. Bila je zahtjevnija fizički u haotičnom ambijentu buke, cike, vriske, bilo je baš naporno. Idem u Zagreb za 15 dana, nova sredina, vjerujem da ću se brzo uklopiti. Idem sa tamo sa najsjajnom medaljom, nadam se da ćemo skinuti Jug sa trona", zaključio je 27-godišnji vaterpolista.

Koliko uspješnu reprezentativnu karijeru ima Ćuk najbolje odslikava broj medalja sa velikih takmičenja - 15, među kojima je čak 12 zlatnih, jedna srebrna i dvije bronzane.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија