Liga Evrope

Hrabri Partizan nadigrao Junajted, ali ostao bez bodova

  • 24.10.2019. 21:08

Fudbaleri Partizana poraženi su u 3. kolu Lige Evrope na svom stadionu od Mančester junajteda (0:1). Јedini gol na meču "Crveni đavoli" postigli su iz jedanaesterca u finišu prvog poluvremena.


Iako su "crno-bijeli" poraženi od velikog rivala, po igri i prilikama zaslužili su najmanje bod.

Sjajna atmosfera na stadionu Partizana pred gotovo 30.000 gledalaca, na kraju ostala je nenaplaćena. Englezi sa tri boda iz Beograda sada su usmljeni na vrhu tabele sa sedam bodova, a AZ Alkmar je ubjedljivom pobjedom nad Astanom (6:0), pretekao "crno-bijele". Holanđani imaju pet, dok je Partizan ostao na četiri.

Trenutak odluke dogodio se u 42. minutu kada je Nemanja Miletić nepropisno zaustavio u prodoru mladog Brendona Vilijamsa, sudija iz Španije se nije dvoumio ni časa - pokazao je da je to penal za Јunajted. Antoni Marsijal je bio miran, sigurno je šutirao, lopta je otišla u desni donji ugao gola Partizana za 0:1.

Samo koji sekund ranije Partizan je imao dvije velike prilike, prvo je Sadik udarcem sa 20 metara pogodio stativu, a nešto kasnije Asano je iz slične pozicije šutirao pored gola.

Stativu je pogodio i Mančester, Lingardov udarac zaustavio se na okviru gola u 37. minutu.

Dobro je ušao Partizan i u drugo poluvrijeme, Suma je imao odličnu priliku koju je sam sebi izborio driblingom, ali šutirao je pravo u golmana Romera.

U 67. minutu dvije sporne situacije u šesnaestercu gostiju, ali španski arbitar oba puta je odmahnuo rukom, ne pokazjući na bijelu tačku. Šteta je što na stadionu "Partizana" nema VAR sistema, jer pogotovo ona druga situacija naknadnim gledanjem, sasvim sigurno bi promjenila odluku arbitra.

Na kraju, iz cijele gužve "crno-bijeli" dobili su samo dva žuta kartona, Natha i Miletića.  

I do kraja meča Partizan je bio bolji rival, imao nekoliko dalekometnih pokušaja, ali lopta nije htjela u gol. I u 4. kolu, sastaju su ova dva ista rivala, za 14 dana Partizan će se pokušati revanširati za nezaslužen poraz na velikom "Old Trafordu".

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм