Svjetsko prvenstvo

Hrabre Srpkinje srušile Njemačku!

  • 09.12.2019. 08:37

Rukometašice Srbije pogotkom Kristine Lišćević na pet sekundi do kraja srušile su selekciju Njemačke rezultatom 29:28. Srpkinje su odigrale veoma hrabro i na kraju potpuno zasluženo došle do trijumfa nad favorizovanim protivnikom.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića mnogo bolje su otvorile utakmicu i vodile od samog početka. Golgeterski se istakla Dragana Cvijić koja je održavala višak, a prva figura susreta bila je Kristina Liščević.

Kristina Liščević je dominirala u organizaciji, djelila lopte i asistirala saigračicama koje su pogađale, neutralisavši tako brzi centar koji je forsirala protivnička ekipa.

U jednom trenutku je selekcija Srbije imala pet golova viška (12:7), poslije čega je usledila prva kriza u igri Srbije.

Finiš prvog poluvremena bio je u znaku grešaka rukometašica Srbije, Njemice su istopile prednost, pa se na odmor otišlo rezultatom 19:17 za Srbiju.

Srbija je drugim slavljem u Grupi I izborila šansu da se u poslednjem kolu bori za plasman u polufinale SP u Japanu!

"Orlice" imaju četiri boda, jedan manje od Njemačke, dok je izjednačena sa Holandijom i Norveškom koje igraju sa Danskom i Južnom Korejom.

Ako Dankinje i Korejke slave, onda će Srbija u poslednjoj rundi imati priliku da trijunfom nad Danskom (srijeda u 10h) izbori mjesto u borbi za medalje u Japanu.