NHL

Hokejaš doživio srčani udar na meču

  • 12.02.2020. 09:35

Hokejaš St. Louisa Jay Bouwmeester (36) pretrpio je srčani udar usred NHL utakmice njegovih Bluesa i domaćih Anaheim Ducksa koja je prekinuta da bi se ukazala pomoć Bouwmeesteru koji se, na sreću, uspješno oporavlja, a nakon šoka igrači oba tima više nisu imali snage igrati.

I publika i igrači ostali su šokirani kada se Bouwmeester srušio klupi nakon samo pet minuta provedenih u igri. Rezultat je bio 1-1, rana faza utakmice (gotovo 8 minuta do kraja prve trećine), a hokejaš je kolabirao i ostao nepomično ležati. 

Ljekari su u apsolutnoj tišini dvorane oživljavali Bouwmeestera, a neki od njegovih suigrača i hokejaša protivničkog tima za to su vrijeme klečali i molili na ledu. Vrlo brzo Bouwmeester je na nosilima odveden u vozilo prve pomoći, a predsjednik St. Louisa, Doug Armstrong, obavijestio je javnost: 

- Jay je bio budan i svjestan kada je odveden u bolnicu. Mogao je govoriti i pomicati ruke i noge. Odveden je u bolnički centar u Anaheimu gdje ga ljekari podvrgavaju daljnjim pretragama nakon srčanog udara koji je pretrpio. Hvala svom medicinskom osoblju koje mu je spasilo život, obavještavaćemo javnost o svim novostima vezanima uz zdravlje našeg igrača.

Jay Bouwmeester je Kanađanin i veteran NHL lige u kojoj igra još od 2002. kada su ga kao treći izbor angažovali Florida Panthersi. Sedam godina kasnije otišao je u Calgary Flames, a u St. Louisu je već osam sezona. Olimpijski je pobjednik (Sochi 2014.) i dvostruki svjetski prvak s Kanadom. 

Dva puta je bio izabran na NHL All Star, a redovno je bio među igračima sa najvećom minutažom na ledu i poznat po fantastičnoj kondiciji, izdržljivosti i dugovječnosti u najjačoj hokejaškog ligi na planeti.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.