Haland sjajan, Dortmund slavio u Sevilji

  • 17.02.2021. 22:59

Fudbaleri Borusije Dortmund su rezultatom 3:2 porazili su Sevilju u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Fantastičnu utakmicu smo gledali u Sevilji, "palo" je pet golova na susretu od čega smo čak četiri vidjeli u prvom poluvremenu.

Malo ko je poslije prvih deset minuta očekivao ovakav ishod, a kako i bi poslije onog ranog gola Sevilje.

Suso je već od 7. minuta utakmice donio Sevilji prednost tako što je lažnjakom izbacio čuvara i uz malo sreće lopta odlazi u gol za rano vođstvo od 1:0.

Na novo uzbuđenje čekalo se 12 minuta, kada je uslijedila „golčina“ Dauda. On je sa preko 20 metara ispalio „projektil“ u gornji desni ugao i poravnao rezultat na 1:1.

A onda – dominacija Erlinga Halanda. Prvo je u 27. minutu odlično reagovao na dupli pas sa Sančom i „kašikom“ loptu iz peterca poslao u mrežu za veliki preokret i vođstvo od 2:1.

Potom je u 43. minutu postigao svoj drugi gol i donio Dortmundu prednost od 3:1 pred odlazak u svlačionice, kada je poslije kontre bio odlično postavljen i loptu samo sproveo u mrežu.

Drugo poluvrijeme je počelo mirno. Sevilja je imala terensku inicijativu, Dortmund se malo povukao i glavna stavka je bila da sačuvaju visoku prednost stečenu tokom prvih 45 minuta.

Njemački tim je tu prednost držao sve do 84. minuta, a onda je De Jong postigao pogodak, pogodak nade da osvajač Lige Evrope ipak nešto može da uradi u Dortmundu u revanšu. 

Za Sevilju je drugih 45 minuta igrao Nemanja Gudelj, koji je zamijenio Ivana Rakitića.