Cirih

Hakeri ponovo napali sajt FIFA

  • 01.11.2018. 18:08

Grupa hakera napala je zvanični sajt FIFA, objavljeno je iz sjedišta svjetske kuće fudbala u Cirihu.

Nije saopšteno odakle je napad došao, ali postoji bojazan da su se hakeri mogli dokopati velikog broja važnih informacija.

"Osuđujemo bilo koji pokušaj da se kompromituje povjerljivost, integritet i dostupnost podataka. Zabrinuti smo činjenicom da bi neke veoma važne informacije mogle da se dobiju nelegalnim putem", stoji u saopštenju FIFA.

Ministarstvo pravde SAD i FBI su ranije tokom meseca poručili da je Rusija bila odgovorna za napad na sajt FIFA 2016. godine koji je doveo dotle da rezultati istrage pojedinih doping testova budu objavljeni.

Novi napad je uslijedio u martu 2018. poslije čega je FIFA preduzela brojne nove mjere na planu IT zaštite svih zaposlenih u organizaciji.

O svemu se nedavno oglasio i predsjednik FIFA Đani Infantino.

"Moj posao uključuje povjerljive razgovore i razna vađna dokumenta, ideje koje su arhivirane po mnogim pitanjima. Mogu jedino da se zaključam u sobu, da ne pričam ni sa kim, pitam se, kako da radim svoj posao na pravi način? Ne mogu više od toga da svoj posao radim časno i profesionalno i da time štitim interese fudbala", izjavio je Infantino.
 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?