Grožan: Shvatio sam da sam u vatri i da nemam vremena nikoga čekati, nisam želio da gorim kao Lauda

  • 04.12.2020. 16:36

Vozač Hasa Roman Grožan, koji je preživio stravičan udes na Velikoj nagradi Bahreina, otkrio je detalje nesreće iz koje je na sreću izašao s manjim povredama.

- Kada se bolid zaustavio, otvorio sam oči. Pokušao sam odmah da se oslobodim pojasa, rekao je Grožan i dodao:

- Čuo sam da je sve trajalo 28 sekundi, meni je djelovalo kao minut i još sekundi.

Francuz je u prvi mah želio da ostane u auto i sačeka pomoć da dođe.

- Međutim, pogledao sam lijevo i desno i sve je oko mene bilo narandžasto. Shvatio sam da sam u vatri i da nemam vremena nikoga da čekam. Pokušao sam da se pomjerim desno, nije išlo. Pokušao sam lijevo, opet ništa, prisjeća se Grožan.

Vozač Haasa kaže da je u tom trenutku pomislio na Nikija Laudu i nesreću koju je preživio austrijski as.

- Niki je moj idol. Rekao sam sam sebi ne želim da gorim u bolidu kao Lauda. Ne želim da ovako završim, da ovo bude moja posljednja trka. Međutim, nisam mogao da se pomjerim. U tom jednom trenutku kao da sam se pomirio sa sudbinom. Pomislio sam da umirem.

Prema vlastitim riječima spasila ga je pomisao na troje djece.

- Zbog njih nisam želio da umrem. Pomjerio sam glavu, a onda i tijelo. Uspio sam da se izvučem do pola. Najteže mi je bilo da izvučem lijevu nogu. Krajnjim naporom sam uspio, cipela je ostala u bolidu. Izbacio sam rame i uspio da iskočim.

Opekotine je imao samo po rukama.

- Vidio sam da su rukavice crne i osjećao sam jak bol u rukama. Skočio sam na barijeru i tu je bio Roberts iz medicinske službe FIA. Kada me uhvatio, znao sam da je neko sa mnom. Pomislio sam “Hvala Bogu, živ sam”, završio je Grožan, prenosi SK.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина