Komemoracija Kobiju i Điđi

Govor Vanese o Kobiju i Điđi rasplakao sve u “Stejpls centru”: “Zabavite se u raju, dok se jednog dana ponovo ne sretnemo”

20:32, 24.02.2020.
Izvor: B92
U "Stejpls centru" u Los Anđelesu, dvorani Lejkersa, odvija se ceremonija u znak sjećanja na Kobija i Đijanu Brajant, legendarnog američkog košarkaša i njegovu kćerku koji su, uz još sedam osoba, poginuli u padu helikoptera 26. januara u Kaliforniji.

- Bio je najbolji muž. Volio me više nego što mogu da zamislim. Ne znam kako sam zaslužila čovjeka kao što je Kobi. Nije bio samo košarkaš, bio je i umjetnik. Zato su pogođeni svi širom svijeta - izjavila je Brajantova supruga Vanesa o legendi NBA i svjetske košarke, prenosi B92.

Brajant je svih 20 sezona u najjačoj svjetskoj ligi (1996./2016.) proveo u redovima Los Anđeles lejkersa s kojima je pet puta bio NBA prvak. Kobijevim stopama krenula je i njegova kćerka Đijana.

- Điđi bi vjerovatno bila najbolji igrač u WNBA. Htjela je da promijeni način na koji se žene vide u sportu, čak je i pisala o tome stalno u školi.

Đijana Brajant bila je tako dobra i obzirna. Znala je koliko mi znače njeni poljupci, nikada nije zaboravila da me poljubi ujutru i uvečer. Bila je moj najbolji prijatelj - rekla je Vanesa, koja na pozornici u dvorani nije mogla zaustaviti suze.

Ova ceremonija, kojoj prisustvuju mnoge poznate ličnosti, nazvana je "Proslava života". "Stejpls centar" rasprodat je u potpunosti. Svi prisutni su dobili i knjigu s porodičnim fotografijama porodice Brajant.