Foča

Fudbaleri Maribora osvojili "Turnir prijateljstva"

  • 29.07.2019. 19:45

Titulu prijateljstva u Foči prvi put je osvojio Maribor. U velikom finalu, nakon neriješenih 1:1, Slovenci su moskovsku Lokomotivu savladali boljim izvođenjem penala 5:4.

"Što nas najviše raduje je to da su stekli nova prijateljstva, da su vidjeli druge filozofije, druge taktike, drugi mentalitet, da su nešto naučili", istakao je Danijel Širec, trener NK Maribor.

"Turnir je bio odličan, izuzetna konkurencija, srećni smo što smo učestvovali", naglasio je Denis Valter, kapiten Lokomotive.

Osim dragocjenog iskustva sa terena, igračima u posebnom sjećanju ostaje i druženje iz studentskog doma gdje su svi bili smješteni.

"Upoznali smo mnogo momaka iz Makedonije, iz Rusije, iz Mađarske. Nova prijateljstva, druženja u domu koja smo sklopili su stavrno nešto što ćemo čitav život pamtiti", rekao je Nikola Miličevič, igrač Željezničara.

"To je suvo zlato za ove momke, to iskustvo što prođu ovdje", istakao je Filip Despotovski, trener Vardara.

"Da su zajedno momci iz Zvezde i Maribora pevali Cecine pesme, vidim da se dosta njih zapratilo i na instagramu i fejsbuku", naglasio je  Ivica Pejić, trener Crvene zvezde.

Porodica prijatelja lopte za 15. rođendan dobila je nove članove iz Rusije i Mađarske, a Foča se još jednom pokazala kao odličan domaćin.

"Opšti utisak - prijateljstvo je pobijedilo, to je sveukupni pobjednik. I to jeste suština ovih igara", istakao je Radisav Mašić, načelnik Foče.

"Radost koju su pokazali mladi fudbaleri Maribora, tuga koju su pokazali igrači Lokomotive je ono što nam daje za pravo da ovu ideju i priču treba nastaviti", rekao je Zoran Avramović, predsjednik Asocijacije Fudbal frends. 

Utakmice 15. Fudbal frendsa igrale su se zvaničnim loptama Lige šampiona. Iz sjedišta evropske kuće fudbala, uz lopte, u Foču je stigla i plaketa Uefine fondacije za djecu, priznanje za razvoj omladinskog fudbala i čestitka za deceniju i po fudbalskog prijateljstva. 
 

Тагови: