Fudbaleri Krupe nakon remija na startu, nanizali devet pobjeda

19:57, 23.10.2019.
Izvor: ATV
Fudbaleri Krupe vode trku u prvoligaškom karavanu Srpske, a nakon deset odigranih utakmica, odmakli su prijedorskom Rudaru pet koraka. Ekipa trenera Zorana Marića, nakon remija na startu prvenstva, nanizala je devet pobjeda, a u prvi plan iskočio je napadač Jovo Lukić koji je sa devet postignutih golova vodeći na listi strijelaca. Lukić je u minulom kolu odigrao i jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri. Na gostovanju u Brčkom, Jedinstvu je isporučio četiri lopte u mrežu za samo 27 minuta. 

"Veoma sam zadovoljan. Odlično smo otvorili sezonu. Imali smo jedan kiks na početku, ali to nas nije spriječilo da nastavimo sa našom igom. Postigao sam devet golova, opravdao sam svoju poziciju i stekao sam povjerenje trenera.", rekao je Jovo Lukić iz FK Krupa.

Pogled na tabelu, svima u Krupi, daje razloga za optimizam pred nastavak sezone u kojoj je, ne kriju, cilj povratak u premijerligaško društvo. Trener Zoran Marić hvali voljni momenat svojih igrača koji ,kako kaže, dišu kao jedan na terenu. Ipak, nakon serije dobrih rezultata donekle spušta loptu ne zemlju i podsjeća da nema mjesta za bilo kakvu euforiju. 

"Naš cilj je zahtjevan. Moramo da stignemo prvi na kraju trke, tako da još uvijek ništa nije urađeno. Ipak, godi, što nižemo pobjede, a ono što mene i stručni štab posebno raduje je činjenica da igrači individualno napreduju u velikom obimu.", kaže Zoran Marić, trener FK Krupa.

Nakon tri sezone provedene u premijerligaškom društvu, Krupa je od ove ponovo u prvoligaškom karavanu Srpske. Mladen Ilić, prvi operativac kluba, ne krije da je ispadanje iz Premijer lige BiH teško palo svima na stadionu u kanjonu Vrbasa, ali, kaže, da su na vrijeme zasukali rukave i oformili kvalitetnu ekipu. Zadovoljan je ovosezonskim rezultatima, a riječi hvale ima i za one koji su ostali vjerni Krupi.

"Igrači poput Dujakovića, našeg kapitena, i Makitana, pokazali su svoj karakter. Oni su shvatili, u datom trenutku, važnost njihovog ostanka u klubu i njihovog doprinosa, da zajedno sa svima nama u klubu, ostvarimo cilj, a to je povratak u premijerligaško društvu. Tabelarno, to sada izgleda odlično.Stekli smo određenu zalihu bodova, ali ima još uvijek dosta utakmica da se odigra. Smatram da će se ove sezone voditi i velika borba za opstanak, što dalje implicira da će te ekipe tražiti pobjedu i protiv glavnih konkurenata za titulu, nas i prijedorskog Rudara.", rekao je Mladen Ilić, generalni direktor FK Krupa.

Fudbaleri Krupe, ove sezone, nastupili su još na dva fronta. U Kupu BiH elimisani su, u prvoj rundi od Tuzla sitija nakon penal lutrije, dok su se u Kupu Srpske domogli četvrtfinala, a rival u borbi za narednu rundu biće im ekipa Slavena iz Dobrljina.