Banjalučani dočekuju Široki Brijeg

Fudbaleri Borca uvjereni da mogu do polufinala Kupa BiH

  • 12.03.2019. 19:37

Ko god dolazi na Gradski stadion ne može biti favorit protiv Borca, pa tako ni Široki Brijeg, poručuju iz banjalučkog kluba. Prva utakmica pokazala je da ekipa Darka Vojvodića može da se nosi sa timom koji je u vrhu Premijer lige. 

U sastavu neće biti Almedina Zilkića i Nemanje Lekanića koji nemaju pravo nastupa u Kupu. I bez njih Vojvodić vjeruje je u pobjedu, koja bi odvela Borac u narednu fazu. 

"Ono što mogu da kažem je da se uopšte ne plašimo Širokog Brijega. Imamo jednake šanse za prolaz. Oni su u krzi, ali to me ne interesuje. I mi smo dugo bili u krizi, pa nas niko nije ništa pitao. Nadam se da će njihova kriza potrajata i poslije sutrašnje utakmice," rekao je Vojvodić.

Optimizma ne nedostaje udarnom Borčevom dvojcu, Stojanu Vranješu i Saši Kajkutu. Najiskusniji fudbaleri banjalučkog tima vjeruju u pozitivan ishod. Vojvodić je poželio da sutra postignu po gol, ali ne bi se oni ljutili ni da neko od njihovih saigrača zatrese mrežu gostiju i tako odvede Borac u polufinale.

"Nijedna ekipa ne može da bude favorit protiv nas u Banjaluci. Gradski stadion je teško osvojiva tvrđava i sutra ćemo to pokazati na terenu," rekao je Kajkut.

Njegovo mišljenje dijeli i Vranješ.

"Mislim da su nam šanse veće nego što su bile prije prve utakmice. Možda su nas neki i potcijenili, vjerujemo u sebe i sutra trebamo pokazati da smo spremni za pobjedu protiv Širokog Brijega," dodao je Vranješ. 

Široki Brijeg je u posljednoj utakmici ubjedljivo poražen od lidera Premijer lige Sarajeva pa još uvijek čeka na prvu pobjedu u proljećnom dijelu prvenstva. Trener Borca nije želio da govori o taktici. Matematika je jasna, Banjalučani moraju postići pogodak kako bi prošli u polufinale. Utakmica na Gradskom stadionu počinje u 18 časova.