Antalija

Fudbaleri Borca treniraju punom parom

  • 29.01.2020. 15:25

Za fudbalere Borca nema predaha u Antaliji. Dva treninga dnevno ustaljeni je režim u ovom dijelu priprema, a u "crveno plavom" taboru sve puca od radnog elana.

Igrači prezadovoljni uslovima u turskom ljetovalištu, ne kriju da se raduju skoroj seriji prijateljskih utakmica, a kroz šalu kažu da jedva čekaju da stave tačku na onaj najtežio dio pripremnog perioda, "suvi" rad bez lopte. 

Ipak, svjesni su, da su im sati i sati provedeni minulih dana na sticanju snage i kondicije, temelj za nove pobjede. 

"Stvarno je perfektno sve, od terena, hrane do oporavka za treninge. Radi se intenzivno, ali to su pripreme, svi moramo to da prođemo, i to će sigurno da bude samo bolje za nas. Odigrali smo već jednu pripremnu utakmicu, pobijedili smo i jednim dijelom stvarno možemo da budemo zadovoljni. Kako budu odmicale utakmice bićemo sve uigraniji i bolji", rekao je Vladan Danilović.

"Imamo pet jakih protivnika, prvoligaških ruskih timova. Kao šlag na torti, na kraju dolazi i Dinamo Kijev. Želimo da vidimo gdje smo u ovom trenutku i dokle smo stigli. Rezultat je s jedne strane bitan, a sa druge i nije. Bitno je ono što će da bude 22. februara kada nam počinje prvenstvo, ali svakako će nam ovdje svaka utakmica poslužiti da se još bolje uigramo u odnosu na prvih šest mjeseci. Treba da vidimo koje stvari bi trebali da popravimo, a sparing partneri daće nam pravu snagu o trenutnom stanju ekipe", izjavio je štoper ekipe Marko Jovanović. 

Za Marka Jovanovića nije bilo odmora ni tokom zaslužene zimske pauze, pa je početak pripremama dočekao u odličnoj formi. "Tako sam naučen od malih nogu", kaže štoper Borca koji hvali odličnu atmosferu unutar ekipe, koja je, ističe, napravila odličan posao u minulih šest mjeseci. Ipak, podsjeća i na onu, dobro znanu, da se u fudbalu ne smije gledati u ono što je bilo juče, i da njemu i saigračima, na proljeće, valja nastaviti tamo gdje su stali tokom jesenjeg dijela polusezone.

"Zaista sam oprezan što se toga tiče, i stvarno krećemo od nule. Kao što sami znate prva tri kola biće nam jako teška. Naravno, ne treba da se uljuljkamo prethodnim rezultatima. Moramo da zaboravimo sve, jer kao što smo sve ovo napravili tako možemo i da prospemo. Daćemo sve od sebe da to ne uradimo, uigraniji smo, još se bolje poznajemo, tako da vjerujem da ćemo da ponovimo rezultate. Želimo da usrećimo navijače, a za šta će to da bude dovoljno, vidjećemo", zaključio je Jovanović.

Fudbaleri Borca boraviće u Antaliji do 10. februara.