Fudbaleri Borca počeli pripreme, cilj izlazak u Evropu i napad na duplu krunu

  • 22.06.2020. 19:48

Fudbaleri banjalučkog Borca krenuli su sa pripremama za narednu sezonu. Na prvom treningu pojavila su se 22 fudbalera, a iz opravdanih razloga, petorica su propustila okupljanje. 

Crveno plavi tabor već sutra očekuju testiranja na Kovid 19, ali raznorazne provjere kako bi stručni štab stekao uvid u trenutno formu prvotimaca. Plan  je da se uvodni dio priprema, pred odlazak na Zlatibor 8.jula, obavi u Banjaluci, ali trener Vlado Jagodić ne isključuje mogućnost da se zbog nepovoljnih vremenskih prilika već narednih dana napusti najveći grad Srpske, jer kako kaže, ne želi da odstupi ni milimetar od zacrtanog plana za pripremni period pred svoj, kako je sam rekao, navjeći izazov u karijeri. 

"Ciljeva i ambicije se ne bojimo. borac mora biti u vrhu. Ovo mi je najveći izazov do sada. Borac je potpuno sređen klub po svim osnovama. Moramo biti na pravom putu od prvog dana, želim da od danas ramišljamo o velikim ciljevima. Pokazali ste sa prošlim stručnim štabom da možete biti u vrhu. Vjerujem da možemo i više od toga", rekao je Jagodić.

U Borcu ne kriju visoke ambicije za narednu sezonu. Glavni cilj biće borba za evropsku vizu, ali prvi čovjek kluba Vico Zeljković, kaže da je kucnuo čas da se banjalučka ekipa direktno umiješa u borbu za “duplu krunu”.

"Primarni cilj je izlazak u Evropu, a pokušaćemo da osovjimo titulu i kup. Došli smo mirnih glava, plate su isplaćene i ulazimo u sezonu sa jasnim ciljevima" rekao je Zeljković. 

Pred prvi evropski ispit nakon osam godina, Zeljković je još jednom skinuo pritisak sa pleća igrača, uz poruku da ekipa nema rezultatsku presiju, ali da će, bez dileme, svaku ukazanu priliku za novi korak naprijed zgrabiti objeručke. Srđan Vujaklija napustio je Gradski stadion u Banjaluci, a iz Borca poručuju da su i dalje u potrazi za igračima na poziciji zadnjeg veznog i napadača. Golman Bojan Pavlović i dalje čeka rasplet svog statusa u zeničkom Čeliku i za sada je i dalje prvi pik “crveno plavih” za čuvara mreža u narednoj sezoni.

''Pavlović se dogovorio sa klubom, uvažavamo i Čelik i njega i čekamo da se procedura o raskidu ugovora završi. Što se tiče zadnjeg veznog, sveli smo razmatranje na dva imena i očekujem da se to brzo završi - rekao je Jagodić.

Jagodić je rekao da će mladi igrači dobiti veliku priliku da se nametnu, a da će od njihovog rada zavisiti minutaža na terenu. Tokom pripremnog perioda, fudbaleri Borca odradiće 46 treninga uz sedam kontrolnih utakmica, većinu tokom boravka na Zlatiboru. Sa nekoliko ekipa već je dogovoreno odmjeravanja snaga, pa će tako “crveno plavi” formu brusiti kroz duela sa Radnikom iz Surdulice, Inđijom, Javorom, Trepčom i Čukariči. Sedam dana pred start prvenstva, ekipu Borca čeka “generalka” za novu sezonu, a zavisno od toga da li će prvu utakmicu u Premijer ligi igrati na svom ili gostujućem terenu, biraće se protivnik i mjesto odigravanja tog duela.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)