Turska

Fudbaleri Borca pobjedom zaključili pripreme u Antaliji

  • 08.02.2019. 19:46

Nakon više od deset dana boravka u Antaliji, fudbaleri Borca polako pakuju kofere za povratak u Banjaluku. Pripreme u Turskoj, "crveno plavi" tabor zaključio je pobjedom nad kijevskim Arsenalom, a strelac jedinog pogotka na ovoj utakmici, Stojan Vranješ, ne krije zadovoljstvo zbog svega što je ekipa uradila na obali Sredozemlja.

"Pripreme smo zaključili pobjedom. Najvažnije je da nije bilo povreda tokom priprema i da smo odradili sve što je trebalo na najbolji mogući način," rekao je Vranješ.

"Čista desetka", ocjena je šefa stručnog štaba, Darka Vojvodića. Kaže, da je sve što je bilo planiralo sprovedeno u djelo, a da su dobri rezultati u kontrolnim utakmicama samo pokazali da njegova ekipa ima štofa za velika djela. Ipak, ne krije da mu je donekle zasmetala prašina koja se podigla zbog prekinute utakmice sa Mariborom. 

"Vidjeli ste juče, nakon one utakmice sa Mariborom, da je više pažnje to privuklo nego činjenica da smo ovdje ostvarili impozantne rezultate. Ipak, nas ništa neće skrenuti sa našeg puta i još jednom kažem da će ovi momci uvijek biti hrabri, jaki i dostojanstveni, baš onakvi kakav je i klub. Borac je za nas sve život i mi taj život živimo," kaže Darko Vojvodić, trener FK Borac.

Riječi hvale za urađeno tokom priprema u Antaliji ne štedi ni fudbaler Saša Kajkut. Kaže da su se novajlije odlično uklopile u ekipu kojoj će timski duh biti jedan od velikih aduta.   

"Svi momci su zaista korektni. Svi imaju pristojno i korektno ponašanje. Jako je bitna atmosfera u svlačionici i veoma je bitno da su odnosi između nas igrača dobri. Nekada je važnije da imamo dobru atmosferu unutar ekipe sa kojom možemo da nadoknadimo neke stvari koje nam manjkaju na terenu," kaže Saša Kajkut.

Fudbaleri Borca u proljećni dio prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske, ulaze sa tri boda viška u odnosu na drugoplasiranu ekipu Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Ipak, Kajkut ističe da bodovna zaliha njega i saigrače neće zavarati. 

"Dugo je prvenstvo i ima još dosta kola da se odigra. Moramo biti maksimalno ozbiljni i maksimalno spremni dočekati nastavak prvenstva. Sigurno je da mi sami odlučujemo o svojoj sudbini, ali isto tako, moramo biti oprezni i ništa ne smijemo da uzimamo zdravo za gotovo," kaže Kajkut.

Proljećni dio prvenstva u prvoligaškom karavanu Srpske počinje 9.marta. Do tada fudbalere Borca očekuje i prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH, a s kim će na megdan u ovom takmičenju, "crveno plavi" saznaće 18.februara.