Premijer liga BiH

Fudbaleri Borca gostuju ekipi Mladosti DK

  • 08.11.2019. 19:37

Marko Jovanović, svojim igrama u dosadašnjem dijelu sezonu, opravdao je titulu pojačanja u prelaznom roku. Štoper banjalučkog Borca, zajedno sa saigračima, “zategao” je zadnju liniju banjalučkih “crveno plavih” koja više od mjesec dana nije kapitulirala u premijerligaškim utakmicama, pa se ekipa Borca, uz onu Sarajeva, diči sa najboljom odbranom lige.

"Dobijamo sigurnost kada ne primimo gol, ne zavisi to samo od odbrane nego od cijele ekipe. Neke stvari su se poklopile, nekim protivnicima nismo dozvolili ni da naprave šansu. U radu smo korigovali neke stvari, Ćosić je štoper, ušao je Volkov i samo se nadam da ćemo tako nastaviti", rekao je Jovanović.

Jovanovic kaze da je zadovoljan što je ekipa nakon promjenljivih rezultata na početku sezone, zakoračila na pobjednički kolosijek, a ne krije da je prijatno iznenađen kvalitetom ovdašnjeg fudbala. 

"U Srbiji mnogo ekipa igra defanzivno na 20 metara od gola. Tako se desi da mi defanzivci stojimo na centru bez posla. Naravno, govorim o timovima koji se ne zovu Partizan, Crvena zvezda ili Vojvodinu. Ovdje je drugačije, imali smo situaciju protiv Veleža koji je tada bio u donjem dijelu tabele da je izašao visoko na našem stadionu i napao nas. Igra se sa dosta kontakta i agresivnosti što me iznenadilo. U Srbiji si miran kada primaš lopta i imaš pet minuta za dodavanje", izjavio je Jovanović.

Fudbaleri Borca vezali su pet prvenstvenih pobjeda, i jedna ih dijeli od toga da izjednače klupski rekord u Premijer ligi iz šampionske sezone od prije osam godina. Put do nove “trojke” vodi ih u Doboj kraj Kaknja, na megdan Mladosti.

"Nijedna utakmica nije lagana, pa neće biti ni ova iako je protivnik u zoni koja vodi u niži rang takmičenja. Raduje me što smo u dobroj seriji i što dobro igramo. Ambijent je pobjednički i oni se više pribojavaju nas. Nama pobjeda nije pod imperativom", ističe šef stručnog štaba FK Borac, Branislav Krunić.

Ekipa Borca na noge fudbalerima Mladosti odlazi bez povrijeđenog Nemanje Janičića, a utakmica se igra u nedjelju, sa početkom u 13.30 časova.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)