Dario Skuderi

Fudbaler Borusije završio karijeru u 21. godini

  • 02.07.2019. 08:40

Dario Skuderi mladi je fudbaler Borusije Dortmund koji je odlučio prekinuti nogometnu karijeru iako je tek napunio 21 godinu. Važio je za veliku nadu njemačke momčadi, a onda je prije tri godine bio žrtve jedne od najtežih povreda viđenih na fudbalskim terenima.

U 15. minuti utakmice Lige šampiona za mlade između njegove Borusije i Legije iz Varšave Skuderi je bio žrtva stravičnog loma noge i kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu. Saigrači su bili u nevjerici, a mnogi su još tada zaključili kako mu je karijera gotova.

Profesor Mihael Štrobel, koji je ga je operisao, svojevremeno je povredu mladog Italijana opisao najgorom mogućom istaknuvši kako ne vjeruje da će on više ikad zaigrati nogomet.

"Bila je to najgora povreda koju možete zamisliti. Skoro sve je slomljeno, ligamenti, svi mišići i tetive", istaknuo je Štrobel.

Nova uloga

Nakon dugog procesa oporavka, devet operacija i skoro 700 dana van terena, Skuderi je prošle godine ponovo osjetio kako je to igrati fudbal, ali ubrzo je shvatio i da to nije nešto što može potrajati pa se odlučio oprostiti od fudbala.

"Nije bila lagana odluka. Igrati fudbal bio je moj san i dao sam sve od sebe da ga ostvarim. Borio sam se, imao sam ponude da nastavim igrati, ali... Borusija Dortmund je moja porodica i radujem se što ću raditi nešto novo", rekao je Skuderi.

Dok se Skuderi oporavljao od teške povrede, Borusija Dortmund plaćala je sve troškove njegovog školovanja na školi za sportski menadžment, a navodno bi mladi Italijan uskoro mogao dobiti novu ulogu u slavnom bundesligašu. 

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок