"Orlovi" napokon pravi

Srbija "petardom" razbila Boliviju

  • 09.06.2018. 21:40

Fudbaleri Srbije na impresivan način su najavili Svjetsko prvenstvo – pobjedom nad Bolivijom od 5:1!

"Orlovi" su odigrali impresivnih prvih 45 minuta na Merkur Areni u Gracu tokom kojih su postigli četiri pogotka.

Tim Mladena Krstajića je djelovao izuzetno motivisano, od početka su "Orlovi" krenuli agresivno ka golu Bolivije, a tečne akcije su omogućile nizanje šansi iz napada u napad.

Srbija je povela već u petom minutu golom Aleksandra Mitrovića glavom, poslije kornera koji je izveo Adem Ljajić. Mitrović je do kraja susreta još dva puta zatresao mrežu, pa je tako het-trikom poslao jasnu poruku rivalima. 

Odličan je bio i Ljajić koji je "namjestio" Mitroviću i drugi gol za 3:0 u 23. minutu, dok je u međuremenu i sam zatresao mrežu nakon sjajne kombinacije Ivanovića i Tadića po desnoj strani. Upravo je ovaj tandem bio osovina sjajne igre Srbije na ovom meču, konstantno su probijali po desnom boku i mučili odbranu Bolivije.

Krajem prvog poluvremena ta igra krunisana je golom Ivanovića, koji je dočekao loptu poslije neuspješnih "makazica" Mitrovića i volej udarcem je zakucao u gol. 

U drugom dijelu Krstajić je napravio nekoliko izmjena, na poluvremenu je u svlačionici ostavio na klupi Matića, uveo je Milivojevića, a kasnije su zaigrali još Grujić i Rukavina, umjesto Milinković-Savića i Tošića, pa je tako Ivanović zaigrao i na mjestu štopera. To je sve dovelo do pada tempa u igri Srbije, a Bolivija početkom drugog poluvremena koristi prvu dekoncentraciju, te nakon kontranapada Kampos vara Tadića i Stojkovića i smanjuje na 4:1. 

Međutim, "Orlovi" su brzo uspostavili novu dominaciju, počeli opet da redaju šanse, golman Anes je spriječio Tadića da u nekoliko navrata zatrese mrežu, ali nije imao rješenje za Mitrovića koji 20 minuta prije kraja sjajnim udarcem stiže do het-trika.

Do kraja meča Srbija je nastavila da pritiska odbranu Bolivije, odličnu priliku za gol imao je Grujić, ali je sa pet metara šutirao glavom za malo pored gola. 

U finišu je sjajno zaprijetio i Kostić, ali i njegov šut završava pored stative. 

Fudbaleri Srbije će u nedjelju imati slobodan dan kako bi se oprostili od porodica i prijatelja pred put u Rusiju u ponedjeljak ujutru. 

Baza "Orlova" biće mjesto Svetlogorsk pored Kalinjingrada, a prvi meč igraju 17. juna protiv Kostarike u Samari. Pet dana kasnije rival će biti Švajcarska, upravo u Kalinjingradu, a u trećem kolu 27. jula veliki Brazil, u Moskvi. 

Srećno, "Orlovi"!