Poslije odlaska Ozila

FS Njemačke: Nismo rasisti

  • 24.07.2018. 08:37

Fudbalski savez Njemačke (DFB) je "izrazito odbacio" tvrdnje Mesuta Ozila o rasizmu, ali dodaju da su mogli više da učine da ga zaštite od uvreda.

U saopštenju, DFB žali zbog odlaska Ezila iz reprezentacije i "jasno odbacuje vezu između rasizma i DFB" i dodaje da su "mnogo godina bili uključeni u integracione poslove Njemačke".

Ozil je u juče saopštio da se povlači iz reprezentacije Njemačke zbog rasizma i diskriminacije ljudi poreklom iz Turske, a njegovu odluku su podržali neki turski ministri, koji su opisali njegov potez kao "borbu protiv virusa fašizma".

Vezni fudbaler rekao je da je dobio poruke mržnje i prijetnje, kao i da je okrivljen za razočaravajući nastup Njemačke na Svjetskom prvenstvu.

On je, takođe, kritikovao Savez i tamošnje medije poslije objavljivanja slike s novadno kontroverznim predsjednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoanom, na događaju u Londonu, koji se održao u maju.

Naturalizovani Nijemac je dobio mnogo kritika poslije ispadanja selekcije Njemačke u grupnoj fazi na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu.

DFB priznao je da taj problem nije riješio na pravi način i da "žale što Mesut Ozil smatra da nije dovoljno zaštićen od rasističkih parola".

Ovaj 29-godišnji fudbaler je za reprezentaciju Njemačke na 92 utakmice postigao 23 gola, a imao je i 40 asistencija.

Тагови: